Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
derneği, folklor, gençlik, izmir, kulübü, spor

İzmir Folklor Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Folklor Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği

Resim:IFDLOGO1jpg

30 gönüllü tarafından 2005 yılında kurulan ve Anadolu`nun zengin mirasını gelecek kuşaklara aktarma amacı ile kurulan İzmir Folklor Derneği 250`ye yakın gönüllüyle çalışmalarına devam etmektedir

Dansçı kadrosunun büyük bir kısmı daha önce farklı dernek ve kuruluşlar adına İzmir`i ve ülkemizi, yurt içi ve yurt dışı çeşitli organizasyonlarda temsil eden tecrübeli dansçılardan oluşan İzmir Folklor Derneği, bu kadro zenginliğinin avantajıyla Kuruluşunun ilk yılında 1500 kişiye 8 farklı yöre ve 2 seyirlik oyunla unutulmaz iki gece yaşatmıştır

Bunun yanında 2005 yılında İzmir`de düzenlenen Üniversite Oyunlarının muhteşem açılış törenindeki şovlarda, 60 dansçısıyla görev alan derneğimiz, ülkemizi ve kültürümüzü en iyi şekilde temsil etmiştir

Katıldığı büyük organizasyonlardaki başarılarıyla neler yapabileceğini ispatlayan İzmir Folklor Derneği, İzmir ili ve Ege bölgesindeki bilinirliğini arttırmış ve 2006 sezonunun açılmasıyla birlikte, A kadrosuna ek olarak oluşturduğu Çocuk ve Usta Gruplarıyla, yaşları 7 ile 60 arasında değişen 210 katılımcıya ulaşmıştır

Halen alanlarında uzman 7 eğitmen, 3 danışman ve 2 koreografın görev yaptığı; içerisinde Zeybek, Muğla, Seymen, Erzurum, Artvin, Denizli, Anamur, Van, Kuzey Kafkas, Burdur, Trakya, Tokat ve Trabzon yörelerinin bulunduğu 13 yöre ile çalışmalarına devam eden derneğimiz, 2006 yılı Haziran ayında sergilediği ve yaklaşık 1500 kişiye ulaştığı; Kurtuluş Savaşını, Türk Halk Oyunları ve Seyirlik Oyunlarla anlatan gösterisini, 2007 yılında daha da geliştirmiş ve ADIM ADIM KURTULUŞ ismiyle sahneye koymuştur

Kurtuluşumuz, Anadolu`nun işgalinden Cumhuriyetin ilanına kadar olan süreci konu alacak şekilde, barkovizyon ve tiyatral mizansenlerin desteğiyle, 3000`den fazla kostüm parçasının 167 dansçı tarafından kullanıldığı kusursuz bir kompozisyon halinde sahneye koyulmuştur Sırası ile İzmir Zeybek, Bodrum Zeybek, Karadeniz, Erzurum, Ankara Seymen, Denizli, Van, Tokat, Burdur, Trakya ve Kafkas yörelerinin sergilendiği ADIM ADIM KURTULUŞ gösterimiz iki gece sahne almış ve toplam 1900 kişilik izleyici kitlesine ulaşılarak büyük bir başarı kazanmıştır

ETKİNLİKLER

DERNEK ETKİNLİKLERİ

GELENEKSEL DERNEK YEMEĞİ (23/Nisan/2005)

GELENEKSEL DERNEK GÖSTERİSİ (4/Haziran/2005)

EGEDEN ANADOLU`YA 13 (26/Mayis/2006)

2GELENEKSEL DERNEK GÖSTERİSİ (3/Haziran/2006)

THOF İL ELEMELERİ YARIŞMASI (25/Mart/2007)

3GELENEKSEL DERNEK YEMEĞİ (24/Mart/2007)

3GELENEKSEL DERNEK GÖSTERİSİ/ADIM ADIM KURTULUŞ (25-26/Mayis/2007)

ULUSAL ORGANİZASYONLAR

UNİVERSİADE AÇILIŞ GÖSTERİSİ (11/Agustos/2005)

KİRAZ GÖSTERİSİ (1/Eylul/2005)

KARABURUN GÖSTERİSİ (10/Eylul/2005)

YÖREM DERNEK GÖSTERİSİ (25/Haziran/2006)

BAYBURT FESTİVALİ (25-31/Temmuz/2006)

İZFEM GÖSTERİSİ (2/Haziran/2007)

ÇOCUK YURDU YARARINA GÖSTERİ (9/Haziran/2007)

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR

NORTH SYPRUS - INTERNATIONAL 5th NICOSIA (LEFKOŞA) FOLK DANCE FESTİVAL 07 (19-26/Ağustos/2007)

SYRBIA - VI INT`LFOLKLORE FESTIVAL EUROPE DANCES 2007 (8 - 12 /Ağustos/2007)

REPERTUVAR

ZEYBEKLER
İzmir
Denizli
Muğla
Ankara Seymen

TEKELER
Burdur
Denizli
Fethiye

HALAYLAR
GAntep
Van
Tokat
ŞUrfa

HORONLAR
Artvin
Trabzon

KARŞILAMALAR
Silivri
Kırklaeli

KAŞIK OYUNLARI
Silifke
Anamur
Dinar

KAFKAS
Kuzey Kafkas
Azerbaycan
Gürcü

BARLAR
Erzurum

LİNKLER

[http://wwwifdorgtr/ İzmir Folklor Derneği Resmi Sitesi]
düzenleMart 2007

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com