Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
isrâiliyyât

İsrailiyyat

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsrailiyyat

İsrailiyyat İsrailoğullarından yani Ehl-i kitap denilen Yahudi ve Hıristiyanlardan gelen haberler ve rivayetler Peygamberlerden Yakub aleyhisselamın bir ismi de İsraildir Bu sebeple onun nesline "Beni İsrail" denilmiştir Ehl-i kitab da bu isimle anılmıştır Onlardan gelen haberlere İsrailiyyat denmesi bu itibarladır İsrailiyyat üç kısma ayrılır

1 Hurafe ve uydurma özelliğinde olan ve nakledilmesi yasaklanan haberler

2 Ehl-i kitabın anlattıklarından, Müslümanlar tarafından tasdik (doğrulama) veya tekzib (yalanlama) edilmemesi bildirilen haberler

3 İslami akidelere, iman esaslarına ve dini hükümlere ters düşmeyen ve nakledilmesi mübah olan haberler

Sahih-i Buharide nakledilen bir hadis-i şerifte Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Benim tarafımdan (tebliğ edilen Kurandan) bir ayet olsun (halka) ulaştırınız (öğretiniz) Beni İsrail (in ibretli kıssaların)den de haber verebilirsiniz Bunda (bunu haber vermekte) beis yoktur Her kim de (benim söylemediğim bir şeyi söyledi diye) bile bile bana yalan isnad ederse, o da Cehennemdeki yerine hazırlansın"

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com