![]() |
İstanbulx |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbulx==Projenin hedefleri== istanbuLX projesi Mayıs Mayıs Gregoryan Takviminde senenin beşinci ayı, 31 günden oluşur ![]() 2001`de aşağıdaki hedefler doğrultusunda başlatılmıştır: # Türkiye`de Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke ![]() ![]() ![]() ![]() işletim sistemleri konusunda bilimsel ve akademik düzeyde yerli bilgi ve yazılım üretmek ![]() # Türkçe belgeleri ve yazılımları bir işletim sistemi ile sunarak, onlara daha aktif kullanım alanı sağlamak; daha da geliştirilmeleri için motivasyon sağlamak ![]() # Türkiye`de üretilecek yerli ve açık kaynak ticari işletim sistemlerine alt yapı sağlamak ![]() ==Özellikleri== istanbuLX, tamamen sıfırdan tasarlanan ve kendine özgü dosya sistemi dizilimi, yazılım yönetim sistemi ve yönetim araçları içeren bir işletim sistemidir ![]() ![]() ![]() istanbuLX, tam bir işletim sistemi olarak tasarlanmıştır ![]() ![]() ==Lisanslama== istanbuLX işletim sistemi projesi üç ayaklı bir projedir: istanbuLX Enux ve Hızır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ==İlgili sayfalar== [http://istanbulx ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İstanbulX maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|