|  | Asparagin |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Asparagin120pxAsparagin: Kimyasal yapısı120pxAsparagin: 3D modeli Asparagin(Asn,N) proteinleri oluşturan 20 Albüminli madde; organizmanın en önemli yapı taşı  Amino asitlerin birleşmesinden meydana gelmiş karmaşık yapılı organik moleküllerdir  Kelime olarak "en önemli" mânâsına gelen protein, gerçekten de canlının en önemli maddesini teşkil eder  Bütün canlıların hücreleri protein ihtivâ eder  Proteinler hücre stoplazmasında çözünmüş hâlde bulunur  Kas, karaciğer gibi organ ve dokuların % 80-90ı proteindir  Kemik sistemi ve yağ dokusunda ise protein daha azdır  aminoasitten biridir  Yan zincirinde karboksamit grubu içerir  Polar özelliktedir,ancak fizyolojik pH`da yüksüzdür  Non esansiyel Aminoasit, proteinlerin yapıtaşları  Amino grubu içeren organik asitlerdir  Protein yapısına sadece L-alfa amino asitler katılır  aminoasittir  L-Asparagin,merkezi sinir sisteminin dengesinin korunması için gereklidir  Aşırı sinir ve asabiyet oluşumunu engeller,teskin edici özelliği vardır  ==Bulunduğu Besinler==Asparagus, patates, sığır eti, yumurta, mandıra ürünleri Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Asparagin maddesinden kopyalanmıştır  Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir  | 
|   | 
|  | 
|  |