|  | Batıkent Lisesi |  | 
|  08-22-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Batıkent LisesiBatıkent Lisesi Ankara`da Ankara Türkiye Cumhuriyetinin başkenti ve ikinci büyük şehri  Nüfus bakımından İstanbul'dan, yüzölçümü bakımından da Konya'dan sonra ikincidir  Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Aksaray ve Eskişehir arasında yer alır  38°33' ve 40°47' kuzey enlemleri ile 30°52' ve 34°06' doğu boylamları arasındadır  Batıdan doğuya, kuzeyden güneye transit yolların düğüm noktasıdır  1992 yılında, ağırlıklı yabancı dilde öğretim yapan süper lise ve lise olarak öğretime açılmıştır  Okul ilk mezunlarını normal liseden 1994 - 1995 öğretim yılında, süper liseden de 1995 - 1996 öğretim yılında vermiştir  Liseye, 2005-2006 öğretim yılından itibaren öğrenci alınmamaktadır  Lise İlköğrenimden sonra üç yıllık öğretim yapan ve üniversiteye hazırlayan ortaöğretim kurumu  Eski adı "idadi"dir  Sultani de dendiği olmuştur  Türkiye'de lise, bu adla 1924 tarihinde kurulmuştur  Liseye eşdeğer okulların kurulmasına ise 1839'da Sultan İkinci Mahmud Hanın fermanıyla başlanıp, askeri ve idari merkezlerden biri olan Bosna'da üç yılı mahallinde olmak üzere, dördüncü yılı İstanbul'da öğretim yapacak idadiler (lise) açılmıştır (1845)  Bundan sonra 1867'de Fransızlar, Osmanlı ÖSS sözel olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 44  Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 15  Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 130  sıradadır  ÖSS sayısal olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 23  Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 4  Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 134  sıradadır  ÖSS eşit ağırlık olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 27  Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 9  Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 128  sıradadır  ==Dış bağlantılar[http://www  batikentlisesi  com Batıkent Lisesi] kurum-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Batıkent Lisesi maddesinden kopyalanmıştır  Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir  bkz  Öğrenci Seçme Sınavı | 
|   | 
|  | 
|  |