Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cengiz, ismail

İsmail Cengiz

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsmail Cengiz




30 Ekim 1959 Cihanbeyli'de doğan Cengiz, Türk Dünyası ve özellikle Doğu Türkistan konularında araştırma ve kitaplarıyla tanınan bir yazardır Yayınlanmış 9 kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış 1000 kadar makalesi bulunmaktadır Türkiye'de "Doğu Türkistan" adıyla ilk süreli yayını çıkarmıştır Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu kurucu Genel Başkanlığı görevinde bulunan Cengiz; 8 Dünya İslam Konferansı, İstanbul Habitat-2 Zirvesi, AGİT Zirvesi, Türk Devlet ve Toplulukları Kurultayları gibi uluslararası etkinliklere katılarak Doğu Türkistan Davasını savunmuştur 1990-1996 dönemlerinde başta Özbekistan ve Kazakistan olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinde fahri olarak görev yapmıştır En son BM Irak Seçimleri gözlemcisi olarak görevlendirilen Cengiz, 14 Eylül 2004'de Washington'da kurulan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin sözcüsü ve Devlet Bakanı olarak mücadelesini sürdürmektedir Aynı zamanda merkezi Amerika'da bulunan International Turkish Society Federation (ITSF) teşkilatının Türkiye Bölge Başkanlığı görevini yürüten Cengiz, evli ve bir kız çocuğu babasıdır


Kaynak: kimkimdirgentr

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.