![]() |
İşık Doğudan Yükselir (Albüm) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşık Doğudan Yükselir (Albüm)Albüm Albüm = Işık Doğudan Yükselir Resim = Sezen_aksu_isik_dogudan_yukselir_album_kapak ![]() 1995 Format = MC Kayıt = Türü = MC (<font color=#cc0033>Music Cassette</font&gt Halk müziği, Bir yörenin yerleşik insanları tarafından üretilen, severek söylenen ve çalınan, o yöre insanının ortak yapıtı haline gelen ve kulaktan kulağa aktarılarak yaşatılıp günümüze kadar ulaşan müziklerdir ![]() ![]() Ülkemiz halk müziği, tarihin eski zamanlarından bugüne değin Anadolu ve Rumeli'de yaşamış bütün uygarlıkların, kendilerine özgü kültürel değerlerini biriktirerek ve yörelere göre kültürel farklılıkları Kilise Müziği, İlahi vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlahiler hem aruz, hem de hece vezni ile söylenir ![]() ![]() FoneksProdüktör = Klip Şarkıları = Onu Alma Beni Al / AlaturkaEleştiri = Önceki Albümü = Deli Kızın Türküsü( 1993) Sonraki Albümü = Düş Bahçeleri( 1996) ==Albüm Hakkında== ==Albüm Şarkıları== # Işık Doğudan Yükselir # Davet # Son Sardunyalar # Alâturka # Yaktılar Halim`imi # Rakkas # Onu Alma Beni Al # Yeniliğe Doğru # Ne Ağlarsın # Ben Annemi İsterim # Var Git Turnam # Lâ İlahe İllallah ==Kaynakça== [http://www ![]() ![]() ler Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Işık Doğudan Yükselir (albüm) maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|