![]() |
Karintiya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karintiya{ border=0 cellpadding=2 cellspacing=1 style=margin-left:1em; background:#999999; ! colspan=2 Karintiya bgcolor=#CCCCCC ! colspan=2 Armalı Bayrakbgcolor=#CCCCCC ! colspan=2 center200px ---- bgcolor=#FFFFFFBaskenti: Klagenfurt ---- bgcolor=#FFFFFF Yüzölçümü: 9536 km² ---- bgcolor=#FFFFFFSiyasi coğrafyada bir yerin alanını belirten terim ![]() Nüfus: 559404 Kişi ---- bgcolor=#FFFFFFNüfus isim(nüfu:s) [[Arapça]] nuf°s Bir ülke, bölge veya bir şehirde yaşayan insanların toplamı ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yoğunluğu: 59 Kişi/km² ---- bgcolor=#FFFFFFİnternet Adresi: [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---- bgcolor=#FFFFFFEyalet Başkanı: Jörg Haider (Nüfus yoğunluğu herhangi bir elle tutulur nesne için kullanılabilir, ancak genelde yaşayan organizmalar için kullanılır ![]() ![]() BZÖ) ----- ! colspan=2 Harita Konum -----colspan=2 bgcolor=#FFFFFF Bündnis Zukunft Österreich (BZÖ), Avusturya`nın Geleceği için Birlik Partisi 4 Nisan 2005`de eski FPÖ liderli tarafından kuruldu ![]() 300px  - } Karintiya ( Almanca: Kí¤rnten), Almanca kökleri Hiristiyanlık öncesi döneme dayanan, Almanca da Deutsch olarak adlandırılan gelişmiş bir dildir ![]() ![]() ![]() Avusturya`da bir Avusturya Cumhuriyeti ya da kısaca Avusturya, Orta Avrupa'da denize kıyısı olmayan, dokuz eyaletten oluşan bir federasyondur ![]() ![]() eyalet ![]() Hakkında ===Yönetim=== ====Büyükşehirler ve Trafik Kodu==== Eyalet, çoğunlukla valilerce yönetilen ve yönetim bakımından bir tür bağımsızlığı olan büyük yönetim birimlerine denir ![]() ![]() ![]() Klagenfurt - K Villach - VI ====İller ve Trafik Kodu==== Feldkirchen - FE Hermagor - HE Klagenfurt-Land - KL Spittal-Drau - SP St ![]() ==Tarih== ===Halk=== Coğrafya En Yüksek Noktası: Grossglockner 3798 m En Alçak Noktası: Lavamünd 348 m Görülecek Yerler CommonsKí¤rnten Karintiya`nın Şehirleri Avusturya Eyaletleri Avusturya-yerleşim-taslak ler Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Karintiya maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|