![]() |
Krizantem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KrizantemTaksokuturenk = lightbluead = Chrysanthemumresim = Chrysanthemums ![]() Magnoliophytasınıf = Kapalı tohumlu Magnoliopsidatakım = İki çenekli Asteralesfamilya = Taksonomi kutu Asteraceaecins = Chrysanthemumgenus_authority = L ![]() Yaklaşık 30 ![]() `` Chrysanthemum aphrodite`` `` Chrysanthemum arcticum`` `` Chrysanthemum argyrophyllum`` `` Chrysanthemum arisanense`` `` Chrysanthemum boreale`` `` Chrysanthemum chalchingolicum`` `` Chrysanthemum chanetii`` `` Chrysanthemum crassum`` `` Chrysanthemum glabriusculum`` `` Chrysanthemum hypargyrum`` `` Chrysanthemum indicum`` `` Chrysanthemum japonense`` `` Chrysanthemum japonicum`` `` Chrysanthemum lavandulifolium`` `` Chrysanthemum mawii`` `` Chrysanthemum maximowiczii`` `` Chrysanthemum mongolicum`` `` Chrysanthemum morii`` `` Chrysanthemum okiense`` `` Chrysanthemum oreastrum`` `` Chrysanthemum ornatum`` `` Chrysanthemum pacificum`` `` Chrysanthemum potentilloides`` `` Chrysanthemum shiwogiku`` `` Chrysanthemum sinuatum`` `` Chrysanthemum vestitum`` `` Chrysanthemum weyrichii`` `` Chrysanthemum yoshinaganthum`` `` Chrysanthemum zawadskii`` Krizantem (``Chrysanthemum``), veya ``Kasımpatı`` yaklaşık 30 tür barındıran, Asteraceae familyasına bağlı bir cinstir ![]() ![]() Otsu, yıllık bitkiler olan ``Chyrsanthemum`` türleri, yaklaşık 50-150 cm yüksekliğindedirler ![]() ![]() ``Chyrsanthemum`` türleri bazı Lepidoptera türlerinin larvaları tarafından yiyecek olarak tüketilir ![]() Tarihçe M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek Batı`ya 17 ![]() ![]() ![]() Dekoratif Kullanımlar Modern kasımpatılar yabani akrabalarından çok daha göz alıcı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupa`daki bazı ülkelerde ve Japonya`da, krizantemler ölümü sembolize etmekte ve bu nedenle sadece cenaze törenlerinde ve mezarlara koymak için kullanılmakta ![]() ![]() Göz At Papatya commonsChrysanthemum Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Krizantem maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|