Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışım, paradoksu

Karışım Paradoksu

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışım Paradoksu




Bir fincan sütümüz ve bir fincan da kahvemiz var Bir kaşık sütten alıyoruz ve kahve fincanına döküyoruz İyice karıştırıp oradan da bir kaşık alıyoruz ve süte döküyoruz Şimdi sorumuz geliyor:

Kahvedeki süt mü yoksa sütteki kahve mi daha fazladır?

Cevap şaşırtıcı gelebilir ama karışım oranları eşittir İşte ispatı:

Kabul edelim ki karışımımız homojen olmasın Meselâ kahveye kattığımız süt, tamamen dibe çöksün Kahveden aldığımız miktar tabi ki sütten aldığımıza eşit olacaktır Veya:

İlk karışımdan sonra kaşığımızın yarısı süt, yarısı da kahve olsun Bu sefer yine sütte yarım kaşık kahve, kahvede yarım kaşık süt bulunacaktır Veya:

İlk karışım homojen olsun Aldığımız bir kaşık karışımın % 90 ını kahve, % 10 unu süt kabul edelim Sütün % 90 ı kahvede kalmıştır Sonuçta eksilen sütün yerini kahve dolduracağından karışım oranları eşit olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.