![]() |
Koreografi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KoreografiKoreografi adım tasarımcılığı, dans besteciliğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antik Yunan Antik Yunanistan tiyatrosunda Tiyatro, çeşitli tiyatro gösterilerinin izleyici önünde oynandığı yere denir ![]() ![]() ![]() koroda bulunan insanların hareketlerini belirleme şeklinde ortaya çıkmıştır ![]() ![]() ![]() Bu sözcük günümüzde dansın kurgusunu, yapısını, adım düzenini ve bu adımlara bağlı hareket akışını anlatmak için kullanılır ![]() ![]() Bunun dışında, savunma sporlarında veya sahne sanatlarında, hareket akışını anlatmak için de kullanılmaktadır ![]() Adım tasarımının uzunluğu basit bir iki adım olabileceği gibi, birçok sanatçı tarafından, belli bir konuyu anlatmak için yazılmış, birkaç saat uzunluğunda bir opera veya bale gösterisi de olabilir ![]() Tasarımcı, adım düzenini tasarımını çoğunlukla, müzisyen bir besteci ile çalışarak oluşturur ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Koreografi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|