Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölümü, ege, fakültesi, makinaları, tarım, üniversitesi, ziraat

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü

EÜZF Tarım Makinaları Bölümü ilk olarak 1972 - 1973 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alarak mezun vermeye başlamıştır Kürsü olarak kurulduktan sonra 1975 yılında bölüm olarak adı değiştirilmiştir Günümüzde bölüm Ziraat Fakültesi`nin A Blok zemin katta hizmet vermektedir Bölüme ait bir anfi, atölye, pompaj tesisi ve Tarım Makinaları Müze`si bulunmaktadır

Bölümün Çalışma Alanları
Tarım makinalarının, imalatı, geliştirilmesi, seçimi ve kullanımı konularında Eğitim ve Öğretim çalışmalarını yürütmek,
Tarımsal Mekanizasyon ile ilgili yeni gereksinim ve görüşlere uygun tarım makinaları prototiplerini imal etmek,
Var olan makinaların geliştirilmesi ve Kullanımına ilişkin Araştırma ve Geliştirme Çalışmalarını yürütmek,
Tarımsal mekanizasyon için gerekli çevre dostu alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve kullanımıyla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak
Tarım alet ve makinalarının Ulusal ve Uluslararası standartlara uygunluğunu saptamak amacıyla Denemeler Yapmak ve Test Raporu Vermek,
Tarım Makinaları ve Tarımsal Mekanizasyon konularında Danışmanlık Hizmeti Vermek

Bölümde Geliştirilmiş Makinalar ve İmal Edilmiş Prototipler
Pamuk sapı sökme makinası
Pamuk seyreltme makinası
Çok amaçlı tek dane ekim makinası
Tek diskli gübre dağıtma makinası
Tek diskli kapalı fanlı gübre dağıtma makinası
Tek diskli başa gübreleme makinası
Zeytin silkme makinası
Frezeli serpme ekim makinası
Yaylı kültivatör ve döner tırmık kombinasyonu (Kombikürümler)
Çekiçli değirmenlerde kullanılan yeni bir elek düzeni
Taneli ürünlerin kurutulması için portatif kurutucu

Bağlantılar

[http://agregeedutr/depts/makina/indexhtml EÜZF Tarım Makinaları Bölümü]

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir EÜ Ziraat Fakültesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com