![]() |
Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Emekçileri Komünist ÜniversitesiDoğu Emekçileri Komünist Üniversitesi ( Sun Yat Sen Üniversitesi de denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rusça: ``Ğ?оммÑ?ниÑÑ?иÑ?ĞµÑ ĞºĞ¸Ğ¹ Ñ?нивеÑ?ÑиÑ?еÑ? Ñ?Ñ?Ñ?Ğ´ÑÑ?иÑ?ÑÑ ĞоÑÑ?ока имени Ğ¡Ñ?нÑ? ЯÑ?Ñена``) ![]() TKP`nin pek çok üyesinin ve Nazım Hikmet, Nazım Hikmet Ran (1902-1963) 1902 yılında Selanik'de doğmuştur ![]() ![]() Vala Nurettin, Nail Çakırhan, Doğu Perinçek gibi pek çok Türk aydının eğitim gördüğü eğitim kurumu ![]() ![]() ==Kuruluşu ve Yapısı== Komintern, dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren komünist parti kadrolarını eğitmek için bir dizi eğitim kurumu kurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Bakü, İrkutsk ve Taşkent olmak üzere üç şehirde eğitim birimlerine sahipti ![]() ![]() Komintern bünyesinde eğitim veren 4 üniversiteden birisiydi ![]() Bolşevizm Pratiği Üniversitesi (Rusça: ``УнивеÑ?ÑиÑ?еÑ? Ğ¿Ñ?акÑ?иÑ?еÑкого болÑ?Ñ?инÑÑ?ва``) Batı Ulusal Azınlıklar Üniversitesi (Rusça: ``Ğ?оммÑ?ниÑÑ?иÑ?ĞµÑ ĞºĞ¸Ğ¹ Ñ?нивеÑ?ÑиÑ?еÑ? наÑ?ионалÑ?нÑ?Ñ? менÑ?Ñ?инÑÑ?в Ğ?апада имени Ğ?аÑ?Ñ?левÑкого``) Çin Emekçileri Komünist Üniversitesi (Rusça: ``Ğ?оммÑ?ниÑÑ?иÑ?ĞµÑ ĞºĞ¸Ğ¹ Ñ?нивеÑ?ÑиÑ?еÑ? Ñ?Ñ?Ñ?Ğ´ÑÑ?иÑ?ÑÑ ĞºĞ¸Ñ?айÑ?ев``) ==Eğitim Programı== Üniversitede verilen dersler hem teoriye hem de pratiğe yönelikti: Marksist teori, parti örgütlenmesi ve propaganda, yasama ve yürütme, proleter devrimin teorisi ve taktiği, sosyalist inşanın sorunları ve sendika örgütlenmesi ![]() ![]() Üniversite-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|