Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğu, emekçileri, komünist, üniversitesi

Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi

Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi ( Sun Yat Sen Üniversitesi de denir Sun Yat Sen Çin Cumhuriyetinin kurucusu sayılan ve Çin'in bağımsızlığı için mücadele eden siyaset adamı Fakir bir çiftçi ailesinin oğlu olarak Çin'in güneyinde Xiang-Shan'da 12 Kasım 1866'da doğdu Çalışmak için Hawai'ye göçen ağabeyinin yanına gitti Bir İngiliz misyoner okulunda üç yıl, bir Amerikan Okulunda bir yıl öğrenim gördü Batı kültürüyle yetişip Hıristiyanlığa karşı ilgi duydu 1883'te doğduğu köye döndü Çeşitli okullarda orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1892'de Hong-Kong'

Rusça: ``Ğ?оммÑ?нисÑ?иÑ?ес кий Ñ?нивеÑ?сиÑ?еÑ? Ñ?Ñ?Ñ?дяÑ?иÑ?ся ĞосÑ?ока имени Ğ¡Ñ?нÑ? ЯÑ?сена``) Rusça

TKP`nin pek çok üyesinin ve

Nazım Hikmet, Nazım Hikmet Ran (1902-1963) 1902 yılında Selanik'de doğmuştur İlköğrenimini İstanbul'da Göztepe Taşmektep, Galatasaray Lisesi ilk bölümü (1914), Nişantaşı Numune Mektebi'nde tamamlamış, orta öğrenimi ise, daha 12 yaşında iken yazdığı "Bir Bahriyelinin Ağzından" adlı bir şiirini dinleyip çok beğenen Bahriye Nazırı Cemal Paşa'nın öğüdü üzerine geçtiği Heybeliada Bahriye Mektebi'nda yapmıştır (1918) Nazım Hikmet Bahriye'yi bitirdikten sonra Hamidiye Kruvazörü'ne stajyer güverte subayı ola

Vala Nurettin, Nail Çakırhan, Doğu Perinçek gibi pek çok Türk aydının eğitim gördüğü eğitim kurumuDünya`nın en iyi üniversitesi kabul edilmektedir

==Kuruluşu ve Yapısı==
Komintern, dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren komünist parti kadrolarını eğitmek için bir dizi eğitim kurumu kurdu Sun Yat Sen Üniversitesi 14 Nisan 1921`de Moskova`da kuruldu Resmi açılışı ise aynı yılın 21 Ekim günü yapıldı İlk yıllarda yöneticiliğini SBKP üyesi Karl Radek üstlendi
Bakü, İrkutsk ve Taşkent olmak üzere üç şehirde eğitim birimlerine sahipti Üniversitenin ``Devrimci Doğu`` (Rusça: ``Ğ*еволÑ?Ñ?ионнÑ?й ĞосÑ?ок``) adında bir de yayını bulunuyordu

Komintern bünyesinde eğitim veren 4 üniversiteden birisiydi Diğer üçü:
Bolşevizm Pratiği Üniversitesi (Rusça: ``УнивеÑ?сиÑ?еÑ? Ğ¿Ñ?акÑ?иÑ?еского болÑ?Ñ?инсÑ?ва``) Batı Ulusal Azınlıklar Üniversitesi (Rusça: ``Ğ?оммÑ?нисÑ?иÑ?ес кий Ñ?нивеÑ?сиÑ?еÑ? наÑ?ионалÑ?нÑ?Ñ? менÑ?Ñ?инсÑ?в Ğ?апада имени Ğ?аÑ?Ñ?левского``) Çin Emekçileri Komünist Üniversitesi (Rusça: ``Ğ?оммÑ?нисÑ?иÑ?ес кий Ñ?нивеÑ?сиÑ?еÑ? Ñ?Ñ?Ñ?дяÑ?иÑ?ся киÑ?айÑ?ев``)

==Eğitim Programı==

Üniversitede verilen dersler hem teoriye hem de pratiğe yönelikti: Marksist teori, parti örgütlenmesi ve propaganda, yasama ve yürütme, proleter devrimin teorisi ve taktiği, sosyalist inşanın sorunları ve sendika örgütlenmesi Bu derslerle dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin politik ve teorik bilinçlenmelerinin önünün açılması amaçlanmıştır

Üniversite-taslak

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Doğu Emekçileri Komünist Üniversitesi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com