08-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fetir
Iğdır şehrinin yöresel tatlısıdır
==Yapılışı==
Malzemeler: 400 gr tereyağı, 250 gr şeker, 7 su bardağı un, Süt (3 veya 4 su bardağı), 40 gr kuru maya, 1 tutam tuz, 250 gr yoğurt, 2 yumurta
Yapılışı: Öncelikle ½ bardak sütte maya ezilir 6 bardak una tuz maya eklenerek geri kalan sütle kulak memesinden yumuşak hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır Diğer tarafta içi için yağ eritilir Eritilen yağa un ilave edilip kavrulur Pembeleşince şeker eklenir çok az su dökülerek yumuşak bir hamur haline getirilir İçi bir tarafta soğutulurken, mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır Ayrılan bezeler elle biraz açıldıktan sonra hazırlanan iç konulup tekrar beze haline getirilir Tekrar elle 1 cm kalınlığında 15 cm çapında açılarak üstüne önceden hazırlanmış yoğurt yumurta sarısı karışımı sürülür Tandıra yapıştırılır Kızarınca alınır
yemek-taslak
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Fetir maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir Iğdır Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır Kars iline bağlıyken 27 Mayıs 1992de il oldu Kuzey ve doğusunda Ermenistan, güneydoğusunda Nahçivan ve İran, güney ve batısında Ağrı, kuzeybatısında Kars yer alır Trafik plaka numarası 76dır
|
|
|