Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazi, lisesi, tarihçe

Gazi Lisesi Tarihçe

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gazi Lisesi Tarihçe

Tarihçe
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün açılmasından sonra Atatürk'ün isteği üzerine Gazi Eğitim Enstitüsü'nün bünyesinde kurulan Ankara Gazi Lisesi bir müddet Gazi Eğitim Enstitüsünün bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdükten sonra bugünkü binasına taşınmıştır
Gazi Lisesi, orta kısım (ilköğretim 2 kademe) dahil olmak üzere 1932-1933 öğretim yılında bu binada eğitim ve öğretim hizmetine başlamıştır Gazi Lisesi adını okula bizzat Atatürk vermiştir O devirde Ankara'da Ankara Lisesi ve yeni açılan Birinci Ortaokulu vardı Fazla öğrenci olmadığından Gazi Lisesi pek az öğrenci ile eğitime başlamıştır Gazi Lisesi Atatürk'ün isteği üzerine Kolej olarak İngilizce öğretime başlamış İngiltere'den öğretim görelisi olarak iki profesör getirtilmiş 1936 yılından 1967 yılına kadar klasik olarak öğrenim devam etmiştir 1967-1968 öğretim yılından itibaren modern matematik ve fen öğrenimi uygulanmaya başlamıştır Anadolu Liselerinin kurulması ile okulun öğrenci kalitesi düşmüş, 1990 yılların sonlarından itibaren liseye çivar okullardan öğrenci almaya başlanıldığı ve 2005 sonrasındaysa sedace civar semtlerden (çoğunluğu gecekondu mahallesi) öğrenci alımna gidilmek zorunda bırakıldığı için okul eski popülaritesini ve prestijini kaybetmiştit Gazi Lisesi, 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Anadolu Lisesi staüsüne çıkartılmıştır Okulla aynı bölgede yer alan Tarihi Ankara Lisesi 2005 yılında Anadolu Lisesi yapılmıştır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com