![]() |
Edirne Lisesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edirne LisesiEdirne Lisesi Slogan Bize Yol Gösteriyor, Ulu Ata'nın Sesi ![]() ![]() ![]() Kuruluş 1857 Ülke Türkiye Şehir Edirne Türü Anadolu Lisesi Müdür Niyazi Dönmez Eğitim dili Türkçe Yabancı diller İngilizce, Almanca Öğrenci sayısı ~350 Web sitesi Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Edirne Lisesi, Edirne ve Trakya'daki en eski orta öğretim kurumudur ve tarihi 1857 yılına dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarihten sonra Türklerin yanı sıra Osmanlı tebaasından olan ve orta okul çağına gelmiş gayri müslüm gençlerin de eğitim görebildiği Edirne Lisesi altmış yıla yakın bir süre için Trakya'nın tek Türk ve sivil orta öğretim kurumu olarak eğitim hayatına ve sosyal hayata önemli katkılarda bulunmuştur ![]() Günümüzde anadolu lisesi statüsünde bulunan okulda halen İngilizce ve Almanca yabancı dillerinde eğitim verilmektedir ![]() Edirne Lisesi Ön Kapısı Ayrıca her yıl 23 Nisan'da Geleneksel Edirne Lisesi Mezunları Pilav Gününde camianın mensupları bir araya gelmektedir ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|