Da-Wen Sun Biyografi |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Da-Wen Sun BiyografiBiyografi Güney Çin'de doğan Profesör Da-Wen Sun, gıda mühendisliği araştırmaları ve eğitiminde dünya çapında bir otoritedir Temel araştırma alanları soğutma, kurutma ve dondurma prosesleri ve sistemleri, gıda ürünlerinin kalitesi ve güvenliği, biyoproses simülasyonu ve optimizasyonu ve bilgisayar destekli görüntü işleme teknolojisidir Özellikle, pişmiş etlerin vakum altında soğutulması, bilgisayar destekli görüntü işleme tekniği ile pizza kalitesinin belirlenmesi ve yenilebilir filmler ile meyve ve sebzelerin raf ömrünün uzatılması gibi yenilikçi çalışmaları ulusal ve uluslararası basında çok geniş yer bulmuştur Yaptığı çalışmaların sonuçları, 180'den fazla sıkça taranan süreli yayında ve 200'ün üzerinde konferans dökümanında yer almıştır Lisans ve yüksek lisans derecesini Makina Mühendisliği alanında, doktora derecesini ise Kimya Mühendisliği alanında Çin'de aldıktan sonra Avrupa'da çeşitli üniversitelerde çalışmıştır 1995'te İrlanda Ulusal Üniversitesi, Dublin (Dublin Koleji Üniversitesi)'ne Kolej okutmanı olarak tayin edilmesi ile bir İrlanda Üniversitesi'nde kalıcı olarak istihdam edilen ilk Çinli olma ünvanını elde etmiştir ve sonrasında mümkün olan en kısa sürelerde Kıdemli okutman, Doçent ve Profesör ünvanlarını almıştır Dr Sun şu an Dublin Üniversite Koleji'nde Gıda ve Biyosistemler Mühendisliği Profesörü ve Gıdaların Soğutulması ve Bilgisayarlı Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu'nun yöneticisidir Profesör Sun'ın öncü bir gıda mühendisliği eğiticisi olarak, gıda mühendisliği alanına önemli katkıları olmuştur Endüstri ve akademiye kendi katkılarını koyan birçok doktora öğrencisi yetiştirmiştir Aynı zamanda uluslararası akademik enstitülerde düzenli olarak gıda mühendisliğinde gelişmeler üzerine dersler vermiş ve uluslararası konferanslarda konuşmalar yapmıştır Gıda mühendisliği alanında tanınan bir otorite olarak, Zhejiang Üniversitesi, Shanghai Jiaotong Üniversitesi, Harbin Teknoloji Enstitüsü, Çin Tarım Üniversitesi, Güney Çin Teknoloji Üniversitesi, Jiangnan Üniversitesi ve diğer birçok üniversitenin aralarında bulunduğu Çin'deki on en iyi üniversiteden kendisine ikinci/misafir/danışman profesörlükler teklif edilmiştir Gıda mühendisliği alanına yaptığı belirgin katkısının dünya çapında kabul görmesi ve alanındaki göze çarpan liderliği nedeniyle, Uluslararası Ziraat Mühendisliği Komisyonu (CIGR) 2000 ve 2006 yıllarında kendisini CIGR Erdem Ödülü'ne layık görmüş, İngiltere'deki Makina Mühendisleri Derneği (IMechE) kendisini '2004 Yılının Gıda Mühendisi' ilan etmiş, 2008 yılında, dünyadaki en iyi Ziraat Mühendisliği araştırmacıları arasında ayırt edici başarıları onuruna CIGR Takdir Ödülü ile ödüllendirilmiştir Ziraat Mühendisleri Derneği üyesidir Öğretim ve araştırma alanlarındaki başarıları nedeniyle, Dublin Koleji Üniversitesi'nden Rektörlük Araştırma Bursu ve iki defa Rektörlük Araştırma Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül almıştır CIGR Yönetim Kurulu üyesi ve CIGR Onursal Başkan Yardımcısıdır, uluslararası bir süreli yayın olan Food and Bioprocess Technology (Springer)'in baş editor, "Contemporary Food Engineering" kitap serisinin (CRC Yayınları / Taylor & Francis) seri editorü, Journal of Food Engineering (Elsevier) 'in eski editorü ve Journal of Food Engineering (Elsevier), Journal of Food Process Engineering (Blackwell), Sensing and Instrumentation for Food Quality and Safety (Springer) and Czech Journal of Food Sciences dergilerinin editor grubu üyesidir Aynı zamanda İngiltere Mühendislik Konseyi'nde kayıtlı profesyonel (kiralanan) mühendistir Kaynak : Wikipedia |
|