Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgehan, cihat, nevzat

Nevzat Cihat Bilgehan

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nevzat Cihat Bilgehan

Ünlü
adı= Cihat Bilgehan
Resim=
başlık= Siyasetçi
Doğum tarihi=bkz Siyaset

1923
Ölüm tarihi=

15 Haziran 15 Haziran Gregorian Takvimine göre yılın 166 günüdür Sonraki sene için 199 (Artık yıllarda 200) gün var

1981
Doğduğu ülke=bayrakTürkiye

Keskin, Eskişehir, Bilgikutusu Türkiye köy

Türkiye
Öldüğü ülke=
Eğitim=Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke Ülke topraklarının büyük bir bölümü Anadolu yarımadasında, kalanı ise Balkan Yarımadası'nın uzantısı olan Trakya'da bulunur Ülkenin üç yanı Akdeniz, Karadeniz ve bu iki denizi birbirine bağlayan Boğazlar ile Marmara Denizi ve Ege Denizi ile çevrilidir Komşuları Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Irak ve Suriye'dir

Üniversite
Meslek=Üniversite (isim Fransızca: université) (Evrenkent) yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb alt bölümlerden meydana gelen ve öğrencilerin belirli ihtisaslar kazandıran öğretim ve araştırma kuruluşu

Hukuk

Nevzat Cihat Bilgehan (dHukuk, belirli bir toplumda kişiler arasındaki ilişkileri düzenleyen ve devletin yaptırım gücüyle uyulması zorunlu kılınan davranış kurallarının oluşturduğu düzen Yazılı olsun olmasın, hukuk kurallannı öteki toplumsal kurallardan ayıran en önemli özellik devletin yaptırım gücüyle desteklenmiş olmasıdır

1923,

Keskin, Eskişehir, Türkiye), (ö 15 Haziran 1981) Siyasetçi, hukukçu
Ankara doğumludur 1944 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun olmuştur Hakim ve avukat olarak çeşitli yerlerde çalışmıştır
Adalet Partisi kurucularındandır ve 1(XII), 2(XIII), 3(XIV), 4(XV)ve 5(XVI) dönem Balıkesir milletvekili olarak görev almıştır Milli Eğitim, Milli Savunma ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur

başlangıç kutusu
sıra kutusu önce = İbrahim Öktem başlık= Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı yıllar= 20 Şubat - 1965 - 27 Ekim 1965 sonra= Orhan Dengiz
başlangıç kutusu
sıra kutusu önce = Saadettin Bilgiç başlık= Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı yıllar= 18 Ekim 1977 - 1 Kasım 1977 sonra= Turhan Kapanlı
bitiş kutusu

TC Millî Eğitim Bakanları
TC 29 Hükümet
TC 30 Hükümet
TC 41 Hükümet

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Nevzat Cihat Bilgehan maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com