Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gregoryen, takvim

Gregoryen Takvim?!

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gregoryen Takvim?!





Gregoryen Takvimi, miladi Takvim´in yanlış olduğunu düşündüğü yerlerini düzeltmek için Papa Gregory XIII tarafından yaptırılan Takvimdir 4 Ekim 1582´de Papa Gregory XIII tarafından kabul edilip, bu tarih 15 Ekim 1582 olarak değiştirilerek devreye sokulmuş, 1752 yılında diğer ülkelerde bu Takvimi kabul edip uygulamaya sokmuşlardır jülyen Takvimine 10 gün ilave edilmiştir; 5 Ekim günü, 15 Ekim olarak kabul edilmiştir O gün Cumadır ve bu değişmemiştir güneş sistemi, Takvimler içinde yanlışı en az olan Takvimdir Bir senede 24 saniye hata oluşur yani Takvim hesaplamasında 1 günlük hatanın ortaya çıkması için 3600 yıl geçmesi gerekir jülyen ve Gregoryen Takvimlerini birbirine çevirmek için 13 gün ilave etmek ya da çıkarmak gerekir Bunun nedeni iki Takvim arasındaki farkın her 400 yılda 1 gün artmasıdır 2 100 yılından sonra bu fark 14 güne çıkacaktırYılın ilk ayı artık mart değil Ocak olarak kabul edildi Şubat ayına ait 28 gün usulu devam ettirildi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.