![]() |
Tek Parti Yönetimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tek Parti Yönetimi20 ![]() ![]() ![]() ![]() Komünist parti diktatoryası şeklinde sistemleştirildi ![]() CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)`nin tek parti yönetimi ile idare edildi ![]() ==Dünya`da Tek Parti Yönetimi== ==Türkiye`de Tek Parti Yönetimi== Türkiye`de tek partili yönetim dönemi hakkında henüz bilgi girilmemiştir ![]() ===Çok partili yönetim dönemine geçişte zorluklar=== Çok partili yönetim dönemine geçiş, gerek CHP kısaltma ![]() Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal`in, gerekse Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, 1881 - 1938 yılları arasında yaşamış ulusal önder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsmet İnönü`nün tasarladıkları ve gerçekleştirmeyi bekledikleri bir olgu olmuştur, yalnız devrimin sürekliliğini sağlayacak eğitim sisteminin oturmamış olması, ikinci dünya savaşı öncesindeki buhranlar dönemi ve savaş döneminin kendisi bu geçişi yavaşlatmıştır ![]() Mustafa Kemal Atatürk Cumhurbaşkanı iken CHP`ye muhalefet etmek üzere iki defa parti kurulduysa da (Ayrıca bkz: Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ve Serbest Cumhuriyet Fırkası) karşı devrimcilerin politikalarına alet olmaları sebebiyle kapatılmak zorunda kalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ==Kaynakça==Mete Tunçay, ``T ![]() ![]() Maurice Duverger, ``Siyasi Partiler``, Bilgi Yayınevi, Kasım 1993 Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Tek Parti Yönetimi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|