![]() |
Şiirler-Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiirler-Necip Fazıl KısakürekŞiir-Kaldırımlar KALDIRIMLAR Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum ![]() Yolumun karanlığa karışan noktasında, Şiir-Bu Yağmur BU YAĞMURBu yağmur, bu yağmur bu kıldan ince, Nefesten yumuşak yağan bir yağmur ![]() Bu yağmur, bu yağmur bur gün dinince, Aynalar yüzümü tanımaz olur ![]() Şiir-Anneme Mektup Anneme MektupBen bu gurbet ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim ![]() Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim ![]() Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Şiir-Çile Çile Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde ![]() ![]() ![]() Şiir-Olmaz mı Olmaz mıYön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı' Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam; Geçip de aynaya, soran olmaz mı' Şiir-Saçların SaçlarınSaçların çırılçıplak omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi ![]() İçinde engin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi ![]() Şiir-Sakarya Türküsü Sakarya Türküsüİnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya ![]() Şiir-Son Sığınak Son SığınakHayat perdenin arkasında; Hayatın öte yakasında ![]() Şu gaflet yükü insana bak; Kendinden varlık cakasında ![]() Şiir-Zindandan Mehmed'e MektupZindandan Mehmed'e MektupZindanda iki hece ![]() Baba katiliyle baban bir safta Bir de geri adım,boynunda yafta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|