![]() |
Şiir - Dar Kapı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiir - Dar KapıDar KapıNedir bu geceyle gelen birsam? Duyuyorum serzenişlerini ![]() Karanlıkta ağzının yerini Arıyor deli gibi hafızam ![]() 'Yanıyor unutulmuş buhurdan Yine gecenin içinde sesiz' Hatıralarla kabaran deniz, Doluyor ruhun oluklarından Işık yağıyor doğan geceden; Nasıl diriliş bu, neden sonra? Bu rüya gibi geceden sonra Gidecek mi o maziden gelen? Seziyorum senelerce susan Ruhumda taptaze bir geriniş ![]() Sonuna vardığım çölden geniş Ayaklarıma acılan umman ![]() Butun mevsimlerimin üstüne Geriliyor bembeyaz bir kanat ![]() Gelip durdu artık işte hayat Bana hep onu vadeden güne ![]() Artık ebedi huzur deminin İçebilirim sırlı taşından Girmek üzereyim dar kapısından O eski rüyalar aleminin ![]() Orhan Veli KanıkAyrıca bakınızOrhan Veli Kanık 1914 yılında İstanbul'da doğmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Şiirler - Orhan Veli KanıkŞiir - Açsam Rüzgara Şiir - Ağacım Şiir - Ah Neydi Benim Geçliğim Şiir - Ahmetler Şiir - Ali Rıza ile Ahmed'in hikayesi Şiir - Altın Dişlim Şiir - Altındağ Şiir - Anlatamıyorum Şiir - Asfalt üzerine şiirler Şiir - Aşk Resmi geçiti Şiir - Ave Merıa Şiir - Ayrılış Şiir - Baharın İlk Sabahları Şiir - Bayrak Şiir - Bayram Şiir - Bedava Şiir - Bekliyor |
![]() |
![]() |
|