![]() |
Megreller |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MegrellerTahmini nüfus 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stalin döneminin ünlü devlet adamı L ![]() Konstantin Gamsakhurdia, bağımsız Gürcistan`ın Şeverdnadze tarafından devrilen ilk cumhurbaşkanı Zviad Gamsakhurdia, basketbolcu Gürcistan (Gürcüce: საქართველო/Sakartvelo; Gürcüstan olarak da yazılır), Karadenizin doğu kıyısında, Güney Kafkasyada yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() Zaza Pachulia da Megrel`dirler ![]() ![]() Didou Nana önemli bir Megrel türküsüdür ![]() ![]() Lazca ve Megrelce İlişkisiTür : Nasılsın ?Meg : Muç`o rek ? Laz : Muç`o re ?Tür : İyiyimMeg : K`ay vorekLaz : K`ay vore Tür : Lazca biliyor musunuz ?Meg : Lazuri giçkunan o ?Laz : Lazuri giçkunan i ? Tür : Evet,biliyorumMeg : Ko,miçkunLaz : Ho,miçkun Tür : Bolca Lazca konuşmaya ihtiyacım var ![]() ![]() ![]() Tür : Benim adım İsmail`dir ![]() ![]() ![]() Tür : Lazca öğrenmek istiyoruz !Meg : Lazurişi gurapa mok`ona !Laz : Lazurişi oguru minonan ! Tür : Çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() Tür : Ben bir Laz`ım !Meg : Ma arti Lazi vorek !Laz : Ma a Lazi vore ! Tür : Yaşasın halkların kardeşliği !Meg : Skidas Xalxepişi Cimapoba !Laz : Sk`idas Xalk`epeşi Cumapoba ! Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Megreller maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|