![]() |
Mena Suvari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mena Suvari" İnsanların ? Ne güzel göğüsler! " diyecek olmasından korkuyorum, ama yine de eğlenceli ? beni fark eden insanlar eskiden yalnızca beş kadındı " " American Beauty "nin güller prensesi Mena Suvari, adını ilk duyurduğu zamanlar yalnızca filmdeki başarısıyla değil, 38 yaşındaki bir erkekle evli olmasıyla da insanları hayrete düşürmüştü ![]() " American Beauty "de liseli Lolita ile " American Pie "da masum koro kızı gibi teenage rolleriyle karşımıza gelen Suvari, genç yaşına rağmen kısa sürede hatırı sayılır oyuncular arasına girdi ![]() 12 yaşındayken Güney Californiada küçük bir ajansta modellik yapan aktris, bu deneyimi hakkında şunları söylüyor: " Ajans aracılığıyla büyük bir modellik anlaşmasına imza attım ![]() ![]() Güzelliğiyle bütün dikkatleri üzerine çeken aktris, büyük bir şöhretin kapılarını yavaş yavaş aralamaya başladı ![]() ![]() ![]() Mısırlı bir Tanrıça ile bir Estonyadaki bir nehrin ismi olan Suvari, podyumlardan sonra televizyonda da sıkça duyulmaya başladı ![]() ![]() Özellikle " Chicago Hope "daki HIV virüsü taşıyan küçük kız tiplemesiyle beğeni toplayan aktris, 1997 yılında Ryan Philippe ve Denise Richards gibi komedyenlerle birlikte bağımsız yönetmen Gregg Arakinin " Nowhere " adlı filminde oynadı ![]() Bevely Hills 90210 dizisine saldırı niteliği taşıyan filmde oldukça başarılı bir performans çizen Suvari, aynı yıl içerisinde sezonun en iyi cinayet filmlerinden biri olan " Kiss the Girls " filminde Ashley Judd ve Morgan Freeman gibi isimlerle boy gösterdi ![]() Oynadığı filmlerde genellikle dikkat çekmeyen yan karakterleri canlandıran Mena Suvari, seyircide beklenen izlenimi yaratamadı ![]() ![]() ![]() NBCnin " Atomic Train " adlı belgesel filminde küçük bir rol alan genç aktris, kendisine şöhreti ilk kez tattıran filminde oynama şansını yakaladı ![]() ![]() ![]() Bu filmin hemen ardından " American Beauty "nin oyuncu kadrosuna girmeyi başaran Suvari, filmdeki rolü için : " Bu rolü almak için koşullanmıştım " diyor ![]() " Herkesin beni becermek istemesinden dolayı böbürlenmiyordum, ama kesinlikle çok süslü bir kızdım ![]() ![]() Başta en iyi film olmak üzere birçok dalda Oscar ödülünün sahibi olan " American Beauty ", genç oyuncularını da dünya çapında üne kavuşturdu ![]() ![]() 2000 yılı içerisinde " Sugar and Spice " adlı komedi filminde rol alan Suvari, banka soymak için bir çete kuran lideri canlandırdı ![]() ![]() Hiç kimseye haber vermeden yıldırım nikahıyla dünya evine giren Suvarinin evliliği ancak bir tören sırasında kocasına erkek arkadaşı olup olmadığı sorulunca öğrenilebildi ![]() Anı yıl içerisinde " American Pie "da da birlikte çalıştığı Jason Biggs ile " Loser "adlı filmde rol alan Suvari, bir profesör tarafından aldatılan ve daha sonra okul arkadaşıyla çok yakın bir dostluk kuran Dora Diamond adındaki kimsesiz bir kızı canlandırdı ![]() Film için " Benim için oldukça gerçek üstü " diye konuşan genç aktris, kısa sürede yakaladığı ve bu filmle de daha da perçinlenen başarısı için şunları söylüyor: " Daha öğrenecek çok şeyim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2001 yılında " American Pie " ekibiyle bir kez daha bir araya gelerek " American Pie 2 "nin çekimleri için kamera karşısına geçen Suvari'nin son çalışmaları arasında " The Muskeeter " ve " Spun " isimli filmler yer alıyor ![]() ![]() ![]() Filmografi 2002 Spun 2001 The Musketeer 2001 Sugar & Spice 2001 American Pie 2 2000 American Virgin 2000 Loser 1999 American Beauty 1999 American Pie 1998 The Rage: Carrie 2 1998 Slums of Beverly Hills 1997 Kiss the Girls 1997 Nowhere Kaynak: Bigglook ![]() |
![]() |
![]() |
|