|  | Mandalina |  | 
|  08-22-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   MandalinaMandalina Türkiye'de yetiştiği yerler: Akdeniz bölgesi, Doğu Karadeniz bölgesi   Partakaldan daha küçük, toparlak veya yassı, sarı-turuncu renkli, usaresi tatlı, hoş kokulu bir meyve  Mandalina kabukları portakaldan ince olup, daha kolay soyulabilir, fakat az dayanır   Memleketimizde Alanya-Antalya-Mersin-İskenderun (Dörtyol) ve Rize bölgesinde yetiştirilir  Fakat, Bodrum ve Mersin mandalinası Ünlüdur   Kullanıldığı yerler: Meyveleri şeker, organik asitler ve C vitamini ihtiva eder  Çok sevilen ve yenilen bir meyvedir   Kaynak: Rehber Ansiklopedisi | 
|   | 
|  | 
|  |