![]() |
Hikmet Uluğbay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hikmet UluğbayHikmet Uluğbay (1939 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1939 yılında Isparta'da dünyaya gelen Hikmet Uluğbay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra University of Southern California'da master yaptı ![]() ![]() OECD Nezdinde Daimi Temsilci Yardımcısı olarak çalışan Uluğbay, daha sonra Washington Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Başmüşaviri, Hazine Genel Müdürlüğü, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeliği yaptı ![]() 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞOK EDEN GECE 6 Temmuz 1999 gecesi Hikmet Uluğbay'ın çalışma odasındaki girişiminden sonra polis şu açıklamayı yapıyordu: "IMF heyetinin Türkiye ziyareti sırasında yaşanan ekonomik olayların odak noktasında olan Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, dün gece 00 ![]() ![]() Bakan Uluğbay'ın odasında ***** sesi gelince, evin önünde nöbet tutan Hassas Bölgeleri Koruma Müdürlüğü polis memuru, Bakan'ın eşine ve oğluna yardım etmeye çalıştı ![]() ![]() Komşuları tarafından Başkent Hastanesi'ne getirilen Uluğbay, hemen ameliyata alındı ![]() ![]() ![]() Nöbetçi savcı Tayfun Sağıroğlu, Uluğbay'ın jandarma bölgesindeki evinde inceleme yaparken olay başkentte bomba etkisi yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() Bakanlar hastanede Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihara teşebbüs ettiği haberini duyan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Emniyet Genel Müdür Vekili Turan Genç de hastaneye geldi ![]() ![]() ![]() Uluğbay intihar girişiminden sonra, sağlık nedeniyle bakanlık görevine dönmeme isteğini Başbakan Bülent Ecevit'e "yazılı ve sözlü" olarak iletti ![]() ![]() NİÇİN ÖLMEK İSTEDİ? Hikmet Uluğbay, yaşadığı zorlu süreçle gelen intihar olayı ile ilgili şunları söyledi: "Karşılaştığım sıkıntıları ve sorunları kabine ve mesai arkadaşlarımla paylaşmak yerine, çoğu kez kendime saklamayı tercih etmem nedeni ile yıpranma sürecimin hızlandığını sanıyorum ![]() ![]() İçinde bulunduğum bu ortam, faydalı hizmet üretebilme umudumu olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı ![]() ![]() ![]() NEDEN İSTİFA ETMEDİM Uluğbay sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşamıma son verme girişimi yerine niçin istifa etme yolunu tercih etmediğim sorusu akla gelebilir ![]() ![]() Geriye dönüp baktığımda aldığım ve uyguladığım kararın akılcı olduğunu savunabilmem mümkün değil ![]() ![]() Hikmet Uluğbay, intihar girişiminin kendisine hayata dair önemli dersler verdiğini belirttiği konuşmasında şöyle dedi: "Bu olay, bana en azından bazı şeyleri öğretti; birincisi çalışma kadar dinlenmeyi bilmenin de sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir kural olduğunu gösterdi ![]() İkincisi, sorunları kendi iç dünyamızda biriktirme yerine paylaşarak çözüm üretmenin gerçekçiliğini ve üçüncü ve en önemlisi ise insanların fikirlerini ifade ederken sözcüklerini büyük özenle seçmesi gerektiğini anladım ![]() BİR SORUNUM KALMADI İntihar girişiminden sonra eski günlerine yeniden dönen Hikmet Uluğbay "Sağlığımla ilgili bir sorunum kalmadı ![]() ![]() Yaşamımın bundan sonraki bölümünde onları yeni bir hayal kırıklığına uğratmamak üzere çalışmalarımı kararlı bir biçimde sürdüreceğime güvenmelerini diliyor ve en içten saygılarımı sunuyorum" açıklamasını yaptı ![]() |
![]() |
![]() |
|