Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
filistin, ingilizlerin, tarihi, vaatleri, yahudilere

Filistin Tarihi - İngilizler'in Yahudilere Vaatleri

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filistin Tarihi - İngilizler'in Yahudilere Vaatleri




1917 - İNGİLİZLER'İN YAHUDİLERE VAATLERİ Birinci Dünya Savaşı sırasında bölge, Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetiliyordu İngiltere tarafından desteklenen Arap güçleri, Osmanlı ordularını bölgeden çıkardı İngiltere, savaşın sonunda bölgeyi işgal etti ve 25 Nisan 1920'de Milletler Cemiyeti'nin kararıyla bölge İngiliz kontrolüne girdi Bu değişim dönemi boyunca üç farklı anlaşma yapıldı: -1916 yılında Mısır'daki İngiliz yönetici Sir Henry McMahon, önceden Osmanlı egemenliğinde olan Arap bölgelerinin liderlerine savaş sonrası bağımsızlık vaadinde bulundu -Aynı yıl, I Dünya Savaşı'nın gelecekteki galipleri Ingiltere ve Fransa, gizli Sykes-Picot Anlaşması'nı imzaladılar Anlaşmaya göre, bölge bu iki ülkenin ortak egemenliği altına girecekti -1917 yılında ise dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour, Siyonist liderlerden Lord Rothschild'e gönderdiği mektupta, Ingiltere'nin 'Yahudiler için Filistin'de bir devlet kurma yolunda çalışacağı' sözünü verdi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.