08-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halil İbrahim Akça
kaynaksız
Halil İbrahim Akça (d 1963, Sivas-Sivas Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı, Selçuklu devrinin dev eserleriyle süslü, yüzölçümü bakımından Konya'dan sonra ikinci sırada yer alan bir il Sivas ili topraklarının büyük kısmı İç Anadolu Bölgesi'nin yukarı Kızılırmak bölümünde diğer kısımları ise Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgesinde olup, 35° 50' ve 38° 14' doğu boylamları ile 38° 32' ve 40° 16° kuzey enlemleri arasında yer alır
Yıldızeli)
İstanbul Teknik Üniversitesi,
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun oldu Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde temel olarak diğer mühendislik bölümünde verilen eğitim uygulanır Elektronik, telekomünikasyon, devreler ve sistemler, elektromagnetik alan ve mikrodalga tekniği anabilim dallarında uzmanlaşmak mümkündür
Devlet Planlama Teşkilatı`nda 1989 yılında Planlama Uzman Yardımcısı olarak işe başladı 1992-1994 yılları arasında ABD`de University of Delaware`de Ekonomi Master`ı yaptı ve 1996 yılında Planlama Uzmanı oldu Master araştırmasını Bütçe Açıklarının Enflasyon Üzerindeki Etkisi, Uzmanlık Tezini ise Türkiye`de Döviz Kurunun Belirleyicileri konusunda yaptı
DPT`deki çalışma süresince önce Haberleşme Sektörü uzmanı, daha sonra da Proje Analiz Uzmanı olarak çalıştı 1996-1997 yıllarında Maliye Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak ve 1997 yılında Emekli Sandığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı DPT`de uzman olarak çalıştığı 1997-2002 yılları arasında Proje Döngüsü Yönetimi konusunda çeşitli araştırmalar ve yarı zamanlı eğitmenlik yaptı
2002 yılından beri DPT`de Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdüren Halil İbrahim Akça, aynı zamanda Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Cumhuriyeti adına KKTC Teknik Heyet Başkanlığı ve E-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Halil İbrahim Akça maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
|
|
|