Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istanbul, lisesi

İstanbul Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Lisesi

İstanbul Lisesi

Kuruluş
1884 Numune-i Terakki
1909 İstanbul Leyli İdadisi 1910 İstanbul Lisesi 1913 İstabul Sultanisi 1923 İstanbul Erkek Lisesi
1982 İstanbul Lisesi

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi

Müdür
Sakin Öner

Eğitim dili
Almanca

Yabancı diller
Almanca, İngilizce

Web sitesi
http://wwwistanbullisesik12tr

İstanbul Lisesi, daha iyi bilinen adıyla İstanbul Erkek Lisesi (İEL), Türkiye'nin en tanınmış ve en eski liselerinden biridir Geçmişte Osmanlı Devleti'nin batı tarzı ilk Türk liselerinden olup, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaca tanınan en meşhur liselerindendir 1884 yılında kurulan İstanbul Lisesi bir devlet okuludur Anadolu Lisesi statüsünde olan İstanbul Lisesi, ayrıca Almanya'nın en yüksek seviyeli lisesi olan 'Gymnasium' derecesinde yer almaktadır 1933 yılından günümüze Eminönü ilçesinin Cağaloğlu semtinde bulunan eski Duyunu Umumiye (Osmanlı Devleti Genel Borçlar Kurumu) binasında eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdüren İstanbul Lisesi, konumu itibarıyla eşsiz bir Boğaz ve Haliç manzarasına sahiptir
İstanbul Lisesi ülkemizde;

ilk öğrenci gazetesini yayınlayan, (1887'den önce)
"Lise" terimini ilk kez kullanan, (1910)
Öğrencilere ilk kez Almanca eğitim sunan, (1912)
İlk kez bir okulda film gösterimi yapan, (1913) "Les Miserables"
ilk öğrenci tiyatro grubunu kuran, (1913) Abdulhak Hamid'in "Esber" ve Teodar Kasap tarafından türkçeye uyarlanan Moliere 'in "Pinti Hamid" (L'avare) oyununu sahnelemişlerdir

eğitim kurumudur

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com