Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, kültür, tekirdağ, şarköy

Şarköy, Tekirdağ Eğitim - Kültür

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şarköy, Tekirdağ Eğitim - Kültür

Eğitim - Kültür
İlçe merkezinde okuma-yazma oranı % 98,85'tir(2005) Yapılan araştırmalarda 1913 yılında Şarköy'de bir Rüştiye (Ortaokul) ve bir İptidai Mektep (ilkokul) var iken Cumhuriyet Devri'nde sadece bir ilkokul kalmıştır
1938 yılına kadar Mürefte, Hoşköy, Gaziköy, Uçmakdere, Kirazlı köylerinde birer ilkokul açılmıştır 1953 yılında Şarköy ilçe merkezinde, 1959 yılında Mürefte bucağında, 1972 yılında da Hoşköy kasabasında birer ortaokul açılmıştır 1973 (1 Ekim) de Şarköy, 1980 yılında da Mürefte'de lise açıldı
Bugün Şarköy İlçesinde 4 İlköğretim Okulu, 2 Lise, 1 Halk Eğitimi Merkezi ve Trakya Üniversitesine bağlı 1 Yüksekokul ve 1 anadolu lisesi mevcuttur İlçede ayrıca Malkara Çıraklık Eğitimi Merkezine bağlı olarak 150 çırak öğrenci ve ustalık eğitimi gören kalfa sayısı 80 öğrenci bulunmaktadır
Taşımalı eğitim sistemi Şarköy'de de uygulanmakta olup 1500 öğrenci Şarköy, Mürefte, Hoşköy, Eriklice ve Gölcük'teki ilköğretim okullarına taşınmaktadır
İlçede toplam 8020 ilköğretim, 1251 lise öğrencisi bulunmaktadır İlçede toplam 512 öğretmen görev yapmaktadır
Ayrıca Şarköy'de kültür ve sanat derneği, Atatürkçü düşünce derneği gibi sosyal faaliyetlerde bulunan derneklerde aktif durumdadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com