Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, liverpool

Liverpool Eğitim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Liverpool Eğitim

Eğitim
Liverpool'da devlet tarafından desteklenen ilk ve orta öğretim okulu çeşitli şekillerde bulunmaktadır Bu devlet okullarının çoğu "dinsel olmayan" şekilde idare ve kontrol edilmektedir Fakat bazı okullar "dinsel idereler" tarafında kısmen idare ve kontrol edilmektedir Örneğin 31 tane ikinci derecede okuldan 4ü "Anglikan", 11i "Katolik" ve 1i "Yahudi" dinsel idareleri tarafından kısmen idare ve kontrol edilmektedır
Bunlar yanında seçimle öğrenci alan, paralı, hayırsever gayeli, özel okullar da bulunmaktadır Özellikle bu okullar ikinci dereceli sistem sonunda yapılan imtihanlarda yüksek ortalama sonuçlar aldıkları için ve üniversitelere girişte imtiyaz taşımakta oldukları için özellikle yüksek orta sınıf tarafından çok tutulmaktadır Bu özel okullar arasında "Bluecoat Okulu" (kuruluşu 1708), "Merchant Taylors' Okulları" (kuruluşu 1620), "Liverpool College" (kuruluşu 1840), "StEdwards College" sayılabilir
Liverpool'da universite diploması altında okul sonrası eğitim, "ileri eğitim", ve hatta üniversite birinci sınıfı ("foundation") dersleri veren ve şehrin içinde birçok ayrı mevkide eğitim sağlayan "Liverpool Community College" bulunmaktadır
Liverpool'da üç tane üniversite bulunmaktadır: Liverpool Üniversitesi, Liverpool John Moores Üniversitesi ve Liverpool Hope Üniversitesi;

"Liverpool Üniversitesi": Kraliçce Viktoriya döneminde 1881de kuzeyde diger kurulan birkaç ünversite kurumları ile birlikte Viktoria Universitesi'nin "University College Liverpool" olarak kurulmus ve 1903de bir Parlamento Kanunu ve Kraliçe Beratı ile özerk universite haline geçmiştir Birleşik Krallık üniversiteleri arasında ilk defa biokimya, mimarlık, sivil dizayn ve planlama, veterinerlik, okyanus bilimi ve sosyal bilimler diplomalarını bu üniversite vermiştir Eldeki istatistiklere göre (2007/2008) 3,860 diploma-üstü çalışma yapan 20655 öğrencisi bulunmaktadır

"Liverpool Tropik Tıp Okulu" İngiltere'nin denizleraşırı ticaretinin doğurduğu tıp sorunları ile özel olarak ilgilenmek için kurulmuştur ve Liverpool Üniversitesi'ne bağlı bir diploma-üstü araştırma ve eğitim kurumudur Mevcut hayvan-zehirlerinin saklanması ve üzerinde özel araştırmalar yapılması için tüm dünyada bulunan iki kurumdan biridir

"Liverpool John Moores Üniversitesi": 1970de kurulan yüksek egitim kurumu olan "Liverpool Polyteknik"'den ve bununla birleşen birkaç yüksek öğretmen okulundan oluşmuştu ve 1992de özerk üniversite statüsü aldı Polyteknikler 1970de kurulan ve yerel idarelere mal olarak bağlı olan ve verdikleri yüksek eğitim ve üniversite diploması CNAA adlı (diploma derecelerinin ve imtihanlarinin politeknik akademik uyelerinin bilesik ve standart olarak kontrolu icin kurulmuş) bir kurumun adına verilmekteydi Bu universite'nin adı 20 yüzyılda Liverpool'da perakande satışlar ve futbol loto şirketi olan Littlewoods'un sahibi ve idarecisi olan John Moores anısınadır Bu üniversitenin şehrin içine yayılmış binaları bulunmaktaydı ama halen bunların sayısını azaltmak ve bazı mevcut kampusları genişletmek uğraşı ile yatırımlar yapılmaktadır Eldeki istatistiklere göre (2007/2008) 4000 kadar diploma-üstü çalışma yapan 24370 öğrencisi bulunmaktadır

"Liverpool Hope Üniversitesi: 2005de özerk üniversite statüsünü kazanmıştır Daha önce değişik, özellikle karışık dinsel ekumenik tabanlı, (1845, 1856 ve 1960li yıllarda kurulan) yüksek öğretmen okullarından oluşmaktaydı Bu üniversitenin de şehrin üç değişik yerinde kampüsleri bulunmakta ve bunları konsolide etmek için yatırımlar yapılmaktadır Eldeki istatistiklere göre (2007/2008) 1,675i diploma-üstü çalışma yapan 7885 öğrencisi bulunmaktadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com