![]() |
Andon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Andon2 üretim hattına ait hat duruş ve çalışma sürelerini gösteren bir Andon Pano görüntüsü Andon, özellikle Japon üretim yöntemleri izleyen otomotiv endüstrisinde kullanılan hata önleme sistemidir ![]() ![]() Yapılan bildirim; Genellikle Led-Matrix panolarda kullanıcı kodu-hata kodu şeklinde görünür Günümüzde LCD / Plasma TV lerin ucuzlaması ile, led matrix panolar yerine bu tür görüntü arabirimleri daha sık kullanılmkatadır ![]() Sesli uyarı sistemi ile birlikte anons edilir Bilgisayar yazılımı yardımıyla raporlanır ![]() Andon Panolarda, üretim hattının verimi, çalışma-durma süresi, üretim adedi vs ![]() ![]() Örnek Andon Butonu Sistem, konveyörlü hatlarda, parça bazlı üretim/kontrol yapılan yerlerde, takım çalışması gerektiren durumlarda daha verimli olarak kullanılır ![]() ![]() Fabrika otomasyonu içinde sürekli iyiye doğru geliştirmeyi öngören (Kaizen) üretim tarzına yardımcı olduğu için Japon üretim firmaları tarafından daha yoğun kullanılmaktadır ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|