Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
andon

Andon

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Andon

2 üretim hattına ait hat duruş ve çalışma sürelerini gösteren bir Andon Pano görüntüsü

Andon, özellikle Japon üretim yöntemleri izleyen otomotiv endüstrisinde kullanılan hata önleme sistemidir Sistemin özü, personelin önündeki düğmeler yardımıyla sıradışı durumu yetkililere bildirebilmesi esasına dayanır
Yapılan bildirim;

Genellikle Led-Matrix panolarda kullanıcı kodu-hata kodu şeklinde görünür
Günümüzde LCD / Plasma TV lerin ucuzlaması ile, led matrix panolar yerine bu tür görüntü arabirimleri daha sık kullanılmkatadır
Sesli uyarı sistemi ile birlikte anons edilir
Bilgisayar yazılımı yardımıyla raporlanır

Andon Panolarda, üretim hattının verimi, çalışma-durma süresi, üretim adedi vs gibi hatta ilişkin veriler de yer alabilir

Örnek Andon Butonu

Sistem, konveyörlü hatlarda, parça bazlı üretim/kontrol yapılan yerlerde, takım çalışması gerektiren durumlarda daha verimli olarak kullanılır Örneğin, yöneticiler, parça başı zamanlamayı, takımdaki ideal personel sayısını Andon raporlarına bakarak değerlendirirler
Fabrika otomasyonu içinde sürekli iyiye doğru geliştirmeyi öngören (Kaizen) üretim tarzına yardımcı olduğu için Japon üretim firmaları tarafından daha yoğun kullanılmaktadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com