Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mehmet, sağlam

Mehmet Sağlam

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Sağlam

Mehmet Sağlam, (d 15 Mart 1938, Göksun, Kahramanmaraş, Türkiye), Türk siyasetçi
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi Yüksek lisans ve doktorasını "kamu yönetimi" alanında ABD'de New York Üniversitesi'nde tamamladı Hacettepe Üniversitesi'nde doçent ve profesör olarak, öğretim üyeliği görevinde bulundu Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı, YÖK Başkanı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı olarak görev yaptı 20, 21ve 23 Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmıştır 20 Dönem'de TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı yaptı 54 Hükümet'te Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttü 23 Dönem'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanıdır Evli ve 2 çocuk babasıdır

Önce gelen:

İhsan Doğramacı
Yükseköğretim Kurulu başkanı

1992 - 1995
Sonra gelen:

Kemal Gürüz

Önce gelen:

Turhan Tayan
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı

28 Haziran 1996 - 30 Haziran 1997
Sonra gelen:

Hikmet Uluğbay

TC Mill Eğitim Bakanları

Rıza Nur | Hamdullah Suphi Tanrıöver | Mehmet Vehbi Bolak | İsmail Safa Özler | Hüseyin Vasıf Çınar | Şükrü Saraçoğlu | Mustafa Necati Uğural | İsmet İnönü | Recep Peker | Cemal Hüsnü Taray | Refik Saydam | Esat Sagay | Reşit Galip | Yusuf Hikmet Bayur | Zeynel Abidin Özmen | Saffet Arıkan | Hasan Ã?li Yücel | Reşat Şemsettin Sirer | Hasan Tahsin Banguoğlu | Hüseyin Avni Başman | Nuri Özsan | Ahmet Tevfik İleri | Rıfkı Salim Burçak | Hüseyin Celal Yardımcı | Ahmet Özel | Mehmet Atıf Benderlioğlu | Fehmi Yavuz | Bedrettin Tuncel | Turhan Feyzioğlu | Ahmet Tahtakılıç | Mehmet Hilmi İncesulu | Şevket Raşit Hatipoğlu | İbrahim Öktem | Nevzat Cihat Bilgehan | Orhan Dengiz | Mehmet İlhami Ertem | Orhan Oğuz | Şinasi Orel | İsmail Hakkı Arar | Sabahattin Özbek | Mustafa Üstündağ | Safa Reisoğlu | Ali Naili Erdem | Nahit Menteşe | Mustafa Necdet Uğur | Orhan Cemal Fersoy | Hasan Sağlam | Vehbi Dinçerler | Metin Emiroğlu | Hasan Celal Güzel | Avni Akyol | Köksal Toptan | Nevzat Ayaz | Turhan Tayan | Mehmet Sağlam | Hikmet Uluğbay | Metin Bostancıoğlu | Necdet Tekin | Erkan Mumcu | Hüseyin Çelik | Nimet Çubukçu |

54 Hükümet - Erbakan, Refahyol Hükümeti (28 Haziran 1996 - 30 Haziran 1997)

Başbakan: Necmettin Erbakan

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Tansu Çiller

Devlet Bakanı: Namık Kemal Zeybek * Nevzat Ercan * Fehim Adak * Gürcan Dağdaş * Mehmet Selim Ensarioğlu * Ahmet Demircan * Teoman Rıza Güneri * Sacit Günbey * Ufuk Söylemez * Ayfer Yılmaz * İsmail Karakuyu * Ahmet Cemil Tunç * Sabri Tekir * Bekir Aksoy * Abdullah Gül * Lütfü Esengün * Mehmet Altınsoy * Işılay Saygın * Nafiz Kurt * Bahattin Şeker

Adalet Bakanı: Şevket Kazan * Milli Savunma Bakanı: Turhan Tayan * İçişleri Bakanı: Mehmet Ağar (istifa) Meral Akşener * Maliye Bakanı: Abdüllatif Şener * Milli Eğitim Bakanı: Mehmet Sağlam * Bayındırlık ve İskan Bakanı: Cevat Ayhan * Sağlık Bakanı : İsmail Karakuyu * Yıldırım Aktuna * Nafiz Kurt * Ulaştırma Bakanı: Ömer Barutçu * Tarım ve Köy İşleri Bakanı: Musa Demirci * Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Necati Çelik * Sanayi ve Ticaret Bakanı: Ali Rıza Gönül * Enis Yalım Erez * Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Recai Kutan * Kültür Bakanı: İsmail Kahraman * Turizm Bakanı: Bahattin Şeker * Bahattin Yücel * Çevre Bakanı: Ziyaettin Tokar *
Orman Bakanı: Halit Dağlı

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com