Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, lisesi

Anadolu Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anadolu Lisesi

Anadolu Lisesi, Türkiye'de eğitim veren lise türlerinden biridir Önceleri hazırlık olmasına rağmen bazıları hariç hazırlık sınıfları kaldırılmıştır Genel liselerden farklı olarak tam gün eğitim verirler Ayrıca sınıflar her anadolu lisesinde olduğu gibi 30 kişiden fazla olmaz Türkiye'de ÖSS başarısı yüksektir Bunun sebebi zaten başarılı olan öğrencilerin bu liselere yerleşmesidir
Mill Eğitim Bakanlığı, okulların başvurusu üzerine bazı okullarda hazırlık eğitimi verilmesine izin vermiştir Bu okulların bazıları 4 yıl(1 yıl ağır ve 10 saat hatta ek derslerle 12 saate varan ingilizce dersi vardır) bazıları 4 yıl+hazırlık sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler Türkiye'de genelde seçilen lise türüdür Son yıllarda ÖSS'de cidd başarılar elde edilmiştir Ancak bu başarının nedeni çoğunlukla Anadolu Liselerine giden ögrencilerin daha başarılı olmalarıdır
Bu okullardan sadece Kadıköy Anadolu Lisesi kesintisiz İngilizce hazırlık öğretimi vermiştir Maarif Koleji olarak kurulan diğer beş öğretim kurumu 2003-2004 yılından bu yana hazırlık eğitimi vermemekte ancak hazırlık sınıfı açabilmek için gerekli çalışmaları yürütmektedir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com