08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garip (Kitap) İsmi
İsmi
Cavit Yamaç, Mehmed Kemal'in yaptığı bir röportajda kitaba Garip adını kendisinin koyduğunu şöyle açıkladı:
Bir gün Nisuvaz'da oturuyordum Orhan geldi, bir şiir kitabı çıkaracağını söyledi Bir türlü kitabına bir ad bulamıyordu Koymak istediği ad Tahatturdu Bilirsin Orhan Veli'nin "Alnımdaki bıçak yarası senin yüzünden  Tabakam senin yadigarın  Seni nasıl unuturum ben  Vesikalı yarim" diye bir şiiri vardır Onun adı Tahattur'dur Kitabına bunu vermek istiyordu Bana sordu ne dersin diye  Ben de bu adın çok eskimiş olduğunu daha yeni ve ilgi çekici bir ad bulmasını söyledim Bu yeni adın ne olabileceğini sordu Ben de senin şiirlerin yadırganıyor, acayip garip bulunuyor, öyle bir ad vermelisin dedim Öyleyse bir ad bul, dedi Yaban, acayip garip derken  Garip sözü üzerinde durduk Orhan Veli'nin kitabının adı ortaya çıkmıştı Garip, sadece şaşırtıcı, acayip anlamına gelmiyor, gurbette kalmışa da yakışıyordu Zaten o dönemde Orhan Veli ve arkadaşları da biraz kural dışı, biraz gurbette kalmış gibiydi [14]
Kaynak : Wikipedia
|
|
|