|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
altyapısı, içerik, sistemi, yönetim |
![]() |
İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısıİçerik Yönetim Sistemi Altyapısı İçerik Yönetim Sistemlerinin hepsinde bulunması gereken bazı temel özellikler vardır; Kullanıcı Yönetimi Üye Hesapları Kullanıcılar ve Yöneticilerin ad, soyad, iletişim bilgileri gibi detaylı bilgilerini kayıt etmeye ve güncellemeye yarar ![]() Yetki Yönetimi Sistem içerisindeki hangi öğelere ve özelliklere erişimin olabileceğinin tanımlandığı alandır ![]() ![]() Rol Tabanlı İzin Sistemi Her kullanıcı için ayrı ayrı izin düzenlemesi yapmak yerine, roller tanımlanarak izinler rollerle ilişkilendirilir ve kullanıcılar da rollere atanır ![]() İçerik Yönetimi "İçerik" kavramı, Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğünde bir şeyin içinde bulunanların bütünü, muhtevası olarak tanımlanmaktadır ![]() ![]() ![]() İçerik yönetimi sayısal bilginin bütününü oluşturma, yayınlama, düzenleme, paylaşma, depolama ve raporlama süreçlerini içerir ![]() ![]() İletişim Yönetimi Raporlama ve Analiz Verimlilik Güvenlik Esneklik Performans Ölçeklenebilirlik Odemir 11:45, 21 Temmuz 2010 (UTC) Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|