Tupac Shakur 1994 Olayı |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tupac Shakur 1994 Olayı1994 Olayı Her şey 1994 yılında 2Pac'ın vurulmasıyla başladı New York'ta kayıt şirketinde beş el vurulmuştu Bu vurulmada bir çok teoriler var Medya olayı bir soygun olarak gösterdi onlara göre Tupac da *****ına davranmış ve vurulmuştu Ama Tupac'a göre olay çok daha derin Tupac'a göre olay "Above The Rim" çekimlerinde başlamıştı Burda Nigel adlı bir adamla tanışmıştı Nigel de Pac'ı Trevor'la tanıştırmıştı İkiside sözde Black Mafia üyeleriydi ve Badboy kasetçiliğe para yardımında bulunuyorlardı Tupac'a göre onlar Pac'ı "olgun" yapmışlardıİkisi de Pac'ın Badboy kasetçiliğe katılmasını istemiş ama Tupac reddetmişti Bu belki de vurulma sebeplerindendi Hem Tupac bir röportajında Jacques Agnant isimli arkadaşına laf atmıştı belki de bu yüzden vuruldu Olaydan bir yıl sonra Stretch ölü olarak bulundu Tupac Stretch'i olaya karıştığı için suçlamıştı "Ambitionz Az a Ridah" şarkısında "Had b*tch *ss niggas on my team so indeed they wet me up" (takımımda kaltak zenciler vardı aslında onlar beni vurdu) diyor Tupac'a göre yalnız vurulma değil taciz olayı da bir plandı Medya bu olayı hep çarpıttı ve Doğu/Batı savaşını yanlış yazdılar Tupac direkt olarak hiçbir zaman Biggie'yi ve Puffy'i suçlamadı Onlar Pac'ın arkadaşlarıydı ama onu hiç uyarmadılar Tupac cezaevine girdiğinde onu ziyaret etmediler yani Pac'a göre onu "terkettiler" ve "onun yerini almaya çalıştılar" İşte Tupac'ın olay hakkındaki bir röportajı: - Bizi Quad Stüdyosundaki o geceye geri götürebilir misin? Vurulduğum geceye mi? Tabii Ron G New Yorkta bir DJ Bana evine gelip gelemiyeceğimi sordu Bir şarkı yapmamı istedi Beni tabi gelirim dedim Eve ben Stretch ve birkaç arkadaş gittik Şarkıyı yaptıktan sonra Booker isimli adamdan telefon aldım Bana Little Shawn'un kaseti için bir şarkı yapmamı söyledi Ben de "peki bana 7000 dolar verin yaparım" dedim "Param var gel" dedi Biraz ot içtim, beni yine aradı "Nerdesin niye gelmiyorsun?" dedi Ben de "Geliyorum bekle" dedim - Onu tanıyor muydun? Onunla birkaç arkadaş aracılığıyla tanışmıştım Artık kirli işleri bırakmak istiyordu bu yüzden ona iyilik yaptığımı sanıyordum Onu yönü sormak için aradığımda "param yok" dedi Ben de "paran yoksa gelmiyorum" dedim Telefonu kapattı ve yine aradılar "Andre Harrel'i arıyacağım parayı alıcağını kesinleştiriceğim ama parayı kendi cebimden vereceğim" dedi Ben de "peki geliyorum" dedim Binaya doğru giderken biri üst kattan bağırdı Lil Ceasar'dı Biggie'nin arkadaşı Bu yüzden rahatladım - Yani binaya girmek Korktum çünkü bu adam kavga ettiğim birini tanıyordu Polise söylemek istemedim ama bütün dünyaya söyleyebilirim Nigel beni Booker'la tanıştırmıştı Herkes paramın az olduğunu biliyordu Bütün konserlerim iptal ediliyordu kasetlerden aldığım paralar avukatlara gidiyordu filmlerden aldığım paralarda ailem için gidiyordu Bu yüzden millet için rap yapıyodum ve para kazanıyordum - Nigel denen kişi kim? Above The Rim çekimlerinde bütün gün onla eğlenirdik Bana geldi ve "sana bakacağım artık başın belaya girmeyecek" dedi - Nigel'in diğer adı da Trevor değil mi? Evet Trevor diye biri var ama Nigel her iki adı da kullandı Onlara yakınlaştım Beni alışverişe götürdüler Rolex saat ve mücevherler aldım Beni olgunlaştırdılar Brooklyn'deki tüm gangsterlerle tanıştırdılar Nigel'in ailesiyle tanıştım çocuğunun doğum günü partisine gittim Ona güvendim Anlıyor musun? Nigel'i de filme almaya çalıştım ama istemedi Bu çok garip geldi bana Hiçbir film de oynamak istemeyen zenci görmemiştim - Vurulma gecesine dönelim mi yanında kimler vardı? Arkadaşım Stretch, adamım Fred, kız kardeşimin erkek arkadaşı Zayd Korumam yok zaten Stüdyoya gittiğimizde dışarda asker kıyafetli biri vardı Şapkası yüzünü kapatıyordu kapıya gideken bakmadı Hiçbir zencinin kıskançlıkla ya da saygıyla bana selam vermediğini görmemiştim Bu adam sadece kim olduğuma baktı ve yine kafasını indirdi Lobide bana bir şey olabileceğini hiç düşünmemiştim Kapının açılmasını beklerken de içerdi bi adam vardı o da hiç bakmadı - Bunların ikisi de siyahi? Evet 30 yaşlarında siyah adamlar Ben de "bu adamlar Biggie için güvenlik heralde" diye düşündüm çünkü asker giysilerinden Brooklyn'li oldukları belliydi Sonra "Biggie'nin arkadaşları bile beni seviyor bu adamlar niye hiç bakmıyorlar" diye düşündüm Asansörün düğmesine bastım Bu arada içeri 9mm'lik tabancalarla birileri girdi "Kimse kıpırdamasın herkes yere ne bokunuz varsa verin" dediler Ne yapmalıyım dedim kendi kendime Stretch'in kavga ediceğini sanıyordum çünkü Stretch onlardan çok daha uzundu Zenciler soyguna gittiklerinde ilk en büyük zenciyi vururlar ama Stretch'e dokunmadılar hemen bana doğru geldiler Herkes patates gibi yere düştü ben donup kaldım Cesur olduğumdan filan değil sadece yere inemedim Beni aramaya başladılar *****lımıyım diye "Mücevherlerini çıkar" dediler Çıkarmadım Açık derili adam benim üstümdeydi gazete okuyan adamda Stretch'in üstündeydi ve benim üstümdeki adama "vur ospu çocuğunu stir et" dedi O zaman biraz tırstım çünkü adam *****ı mideme tutuyordu Tüm düşündüğüm sidik kesemdi *****ı biraz yana itmek için elimle hamle yaptım ateş etti ayağımda hissettim Tşaklarımdan vurulduğumu bilmiyordum Yere düştüm "Pac ölü taklidi yap" diye düşündüm Beni tekmelemeye başladılar Ateş etmeyin demedim hiç sesimi çıkartamadım Eşyalarımı ben yerdeyken kapmaya başladılar Gözlerim kapalıydı ama titriyordum durum beni titretiyordu O sıra kafamın arkasında çok kuvvetli bir şey hissettim Beni tekmelediler veya *****ın arkasıyla vurduklarını sandım Her şey beyazlaştı, bembeyaz Hiçbir şey duymuyordum hiçbir şey hissetmiyordum İçimden bilincimi yitirdim dedim ama bilinçliydim Onu bir daha hissetim Şimdi duyabiliyordum görebiliyordum Bilincim yerine gelmeye başlamıştı Bir daha yaptılar yine bilincimi yitirdim her şey beyaz oldu bana vurdular yine bilincim yerine geldi - Konuşurken adlarını söylemediler mi hiç? Hayır ama beni tanıyorlardı, yoksa aramazlardı Bana çok kızmış gibiydiler; tekmelemelerini hissettim başka hiç kimseye vurmadılar Ben de "ohh ospu çocuğu oh ahh" diyordum Çok sert tekmeliyorlardı Bilincimi yitirdiğimde kafamda kan filan hiçbir şey hissetmiyordum tek hissettiğim karnımın çok pis acımasıydı Kız kardeşimin erkek arkadaşı ben çevirdi ve "iyi misin" dedi Ben de "vuruldum vuruldum" dedim Fred de vurulduğunu söylüyordu ama o kurşun benim bacağım içinden geçen kurşundu Ayağa kalktım ve kapıya doğru yürüdüm orda duran bir polis arabası gördüm "polis geliyo ben daha üst kata çıkmadım" dedim Topallıyordum hiçbir şey hissetmiyordum Uyuşmuştum Üst kata çıktığımızda çevreme batım ve çok korktum - Neden? Çünkü Andre Harrel ordaydı, Puffy, Biggie Nerdeyse 40 zenci vardı Hepsinin üzerinde mücevherler vardı benimkilerden fazla Booker'ı gördüm Yüzü beni gördüğüne şaşırmış gibiydi Neden ki? Ben zile basıp üstte çıkacağımı söylemiştim Little Shawn ağlamaya başladı Kontrolsüzce ağlıyordu "Aman Tanrım Pac oturmalısın" dedi Garip hissediyordum Acaba niye oturmamı istiyorlar diye düşündüm - Çünkü 5 el vurulmuştun Kafamdan vurulduğumu daha bilmiyordum Hiçbir şey hissetmedim Pantolonumu açtım Karl Kani(bi giysi markası) pantolonumun üstünde barutu ve deliği görebiliyordum Pantolonumu indirmek istemedim çünkü s*kimin orda olup olmadığını bilmiyordum Sadece bir delik gördüm ve "bana biraz ot yuvarlayın" dedim Kız arkadaşımı aradım ve "vuruldum annemi ara ve ona da söyle" dedim Kimse bana yaklaşmadı hatta bakmıyorlardı bile Andre Harrel bakmıyordu Son 2-3 gün onla yemeğe çıkardım New York Undercover çekimlerine beni davet etmişti bana iş bulacağını söylemişti Puffy de arkada duruyordu Puffy'i de tanıyordum Biggie çıkmadan ona ne kadar yardım ettiğimi bilir - Ordakiler üzerindeki kanları gördüler mi? Bana "başın! başın kanıyor" demeye başladılar Ben *****la kafama vurdular sandım Sonra ambulans ve polisler geldi İlk gördüğüm polis taciz davasında bana karşı kürsüyü alan polisti Yüzü gülüyordu ve t*şaklarıma bakıyordu "Ne var ne yok Tupac nasıl gidiyor" dedi Belleuve Hastanesine vardığımızda doktor "Aman Tanrım" dedi Ben de "ne, ne var" diyordum Diğer doktorlara "şuraya bakın şurdaki barut" kafamdan bahsediyorlardı "şurası giriş yarası şurası da çıkış" Öyle yaptığı zaman delikleri hissettim Bayıldığım noktalar oralardı Kendi kendime "s*ktir beni kafamdan vurmuşlar" dedim "Ne kadar şanslısın bilemezsin 5 kere vurulmuşsun" dediler Bu çok garipti İnanmak istemedim Ben sadece ilkini hatırlayabiliyordum sonra her şey beyazlaşmıştı - Hiç öleceğini düşündün mü? Hayır yemin ederim ki O zencilerin *****ı ilk çekişlerinden beri Tanrı'nın beni koruduğunu hissettim Beni tek inciten şet Stretch'in ve diğerlerinin yere yatmalarıydı Kurşunlar acıtmadı Aslında iyileşene kadar hiçbir şey acıtmadı Yürüyemedim kalkamadım ve elim s*kilmişti Gazetelere bakıyordum ve hepsi hakkımda yalan söylüyordu - Seni en çok sıkan haber hangisiydi? Ben en çok sıkan şey olayı benim planlamış olmamdan bahseden bir herifti Onu okuduğumda bebek gibi, kancık gibi ağlamaya başladım İnanamadım Beni parçaladı Sonra haberler üzerimde *****ımın ve otumun olduğunu söylüyorlardı Kurban ben olduğum halde olayı ben yapmışım gibi gösteriyorlardı - O zamana kadar çok ağrın oldu mu? Evet başım ağrıyordu, bağararak uyanıyordum Kabuslar görüyordum Rüyalarımda hala beni vuruyorlardı Tek gördüğüm şey o zencilerin ***** çekişleri ve adamın "o opu çocuğunu vur" demesiydi Sonra çok pis terlemiş olarak kalkıyordum ve başım ağrıyordu Bellevue'deki psikiyatrist buna travma-sonrası stres dedi - Hastaneden ne zaman taburcu oldun? Diğer gece Bana yardım ediyorlardı ama ben bilim tasarısıymışım gibi hissettim İçeri gelip s*kime bakıp duruyorlardı Bu da pek iyi bir durum değildi Belleuve'den ayrıldım ve New York'a gittim Bana bir telefon verdiler ve "burda güvendesin kimse burda olduğunu bilmiyor" dediler Sonra telefon çaldı ve biri "Hala ölmedin mi" dedi Bu opu çocuklarının hiç insafı yok Ailem beni güvenli bir yere götürdü Onlar New York'ta benimle ilgilenen tek kişi Kaynak : Wikipedia |
|