Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halifeliği, muaviye, muaviyenin

Muaviye Muaviye'nin Halifeliği

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muaviye Muaviye'nin Halifeliği




Muaviye'nin Halifeliği
Muaviye, halifeliğini tanımayanları sert bir biçimde bastırdı ve iç karışıklıklara son verdi Ardından yeni fetihlere girişti Emevi egemenliğini doğuda Hindistan sınırına, batıda Kuzey Afrika'ya, oradan da Güney İspanya'ya kadar yaydı Yeni kurulan donanmayla 669-678 arasında Bizans'ın başkenti Konstantinopolis'i (İstanbul) ele geçirmek için seferler düzenlendi, ama başaramadı Muaviye 680'de öldüğünde ardında güçlü bir devlet bıraktı Halifeliği dinsel önderliğin yanı sıra tam bir siyasal önderliğe dönüştürdü Muaviye, ölümünden hemen önce, 679 yılında, Hasan'la yaptığı anlaşmaya rağmen ve Hüseyin ve Abdullah bin Zübeyr'in karşı çıkmasına rağmen oğlu Yezid'i halife ilan etti ve kendisine biad edilmesini istedi Halifelik merkezini de kutsal topraklardaki Mekke'den Şam'a taşıdı Artık halife bir kurul tarafından seçilmiyor, babadan oğula geçiyordu Nitekim Muaviye'nin yerine oğlu I Yezid halife oldu




Önce gelen :
Hasan bin Ali
Emeviler Halifesi

661 - 680


Sonra gelen :
I Yezid

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.