08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Freddie Mercury Kişisel Yaşamı
Kişisel yaşamı
Hürriyet Gazetesi, 26 Kasım 1991
Uzun yıllar boyunca Mary Austin adında çok yakın olduğu bir kız arkadaşı olmasına rağmen, Freddie Mercury **** yaşamı hakkında oldukça açıksözlü olmuştur 70'li yılların sonunda verdiği bir röportajda gazeteciye: "Bir nergis kadar geyim canım" demiştir [20] 1970'lerin sonlarından itibaren Mercury'nin erkeklerle olan aşk maceraları başlamış ve Austin ile ilişkisi sonlanmıştır [21] Ancak ikili gene de yakın arkadaş olarak kalmış ve Mercury, Austin'i gerçek arkadaşı olarak tanımlamıştır [22] 1985'teki bir röportajda Mercury, Austin hakkında: "Bütün aşıklarım niye Austin'in yerini alamadıklarını soruyorlar Çünkü bu imkansız Tek arkadaşım Mary ve ben başka birini istemiyorum O benim yasal eşim Bu benim için evlilik gibi Birbirimize inanıyoruz ve bu bana yeter Bir erkeğe, Mary'e aşık olduğum gibi olamazdım " demiştir [23]
Mercury 1983'te Jim Hutton adında yeni bir aşık bulmuştur Hutton, Mercury'nin yaşamının son altı yılında onunla birlikte olmuş, hastalığı sırasında ona bakmış ve öldüğünde de yatağının yanıbaşında olmuştur [24] Hutton'a göre, Mercury ondan kocası olarak bahsetmekteydi ve öldüğünde de Hutton'ın ona verdiği evlilik kurdelasını takıyordu [25]
Freddie Mercury'nin, uzun yıllar boyunca düzelttirmek istediği, göze çarpan dişlek bir çene yapısı vardı Meslek yaşamının ilk yıllarında dişlerini düzelttirmek istediğini belirtmiş fakat vakit bulamadığından dolayı pişman olduğunu söylemiştir Böyle bir ameliyatın sesine de zarar verebileceğinden korktuğunu da belirtmiştir Gülümserken, dişlekliği görünmesin diye genellikle eliyle ağzını kapatırdı [26]
Cat Fancy dergisinin Ocak 2004 sayısındaki habere göre, Mercury kedileri çok severdi ve hatta hayatının bir döneminde 10 kadar kedisi vardı Mercury'nin kişisel yardımcısı Peter Freestone, patronunun kedilere "en az insanlar kadar değer verdiğini" yazmıştır [27] Nitekim, Mr Bad Guy albümü ve "Delilah" şarkısı kedilere ithaf edilmiştir Mercury, video ve albüm kapaklarında bir kediyi canlandıran giysiler giymiştir
Mercury, Pers kökenli olduğunu pek çok hayranından gizlemiş ve röportajlarda soykütüğünden nadiren bahsetmiştir Çoğu kaynakta Freddie Mercury'nin Hint kökeninden geldiği belirtilse de, aslında kendisi İran'a Müslümanlık geldiği zaman Hindistan'a göç eden Zerdüşt'lerin soyundan gelmektedir Pek çok arkadaşı, Mercury'nin etnik kökeninden utandığını ve uzun yıllar Hintli göçmenlere karşı şiddet ve ırkçı isyan hareketlerine sahne olmuş bir ülkede ırkçı bir tepkiden korktuğunu açıklamışlardır Öte yandan gruptaki arkadaşı Roger Taylor, Mercury'nin etnik kökenini, sadece rock müzisyeni kimliğine uymadığı için geri plana ittiğini ileri sürmüştür [28]
Kaynak : Wikipedia
|
|
|