Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beriya, lavrenti, stalinden

Lavrenti Beriya Stalin'den Sonra

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavrenti Beriya Stalin'den Sonra




Stalin'den Sonra
Beria II Dünya Savaşı'ndan ve özellikle Stalin'in 1953 yılında ölümünden sonra, başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde Molotov ve Kaganoviç'le Kruşçov'a karşı bir gruplaşma içine girdi Sovyetler Birliği egemenliğinde olan Doğu Almanya'nın Sovyetler'e verdiği ağır yükten dolayı, buraların ABD'ye verilerek Batı Almanya'yla birleştirilmesi taraftarıydı 1953 yılında Kruşçov ve Mareşal Jukov'un örgütlenmesi sonucu tutuklandı ve bugüne kadar halen aslı kanıtlanamamış çeşitli suçlarla suçlandı Stalin'i öldürdüğüne dair Beria'dan hep şüphelenildi Vyacheslav Molotov 1993 yılında yayımladığı siyasi anılarında; Stalin'i Beria'nın zehirlemiş olabileceğini söylese de konu hakkında kesin bir yargıda bulunmaz Stalin'e en yakın devlet görevlisinin Beria olması Kruşçov'un Stalin'e saldırmadan önce asıl düşmanını ortadan kaldırarak bir nevi "ön hazırlık" içinde olduğuna dair ipuçları vermektedir Beria Aralık 1953'te tutuklanmasının hemen ardından yargılandı, ölüme mahkum edildi ve infazı idam mangası tarafından uygulandıKurşuna dizilerek öldürüldü

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.