Hendek Muharebesi Savaş |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hendek Muharebesi SavaşSavaş Sal dağında karargah kuran Müslümanlar, küçük gruplara ayrılarak hendeği korumaya ve muhtemel hendeği aşma girişimlerini engellemeye çalıştılar Bir iki girişim dışında Müşrikler hendeği aşmayı denemediler Savaş karşılıklı ok atışlarıyla geçti Yiyecek stoklarının tükenmesi ve kuşatmanın etkisiz kalması nedeniyle Müşrikler, Beni Kurayza Yahudilerini savaşa katılmaları için razı ettiler Buna göre, HzMuhammed(sav)'e saldırmazlık sözü veren Beni Kurayzalılar, Müslümanları aradan vuracaklardı Ancak durumu haber alan HzMuhammed(sav), bazı ufak birlikleri bu yöne sevk etti Bunu duyan Beni Kurayzalılar önemli bir girişimde bulunamadılar Yalnızca bazı Yahudiler'in, ailelerin bulundukları kulelere başarısız saldırma girişimleri oldu Bunların birinde HzMuhammed(sav)'in halası Safiyye, kuleye tırmanan bir Yahudi'nin başını keserek diğer Yahudilerin önüne attı Müşriklerin kuşatması 1 ay kadar sürdü Soğukların artması, hatta çıkan bir fırtınanın çadırlarını dağıtması sebebiyle Müşrikler, kuşatmayı kaldırdılar Böylece Hendek Muharebesi Müşrikler için bir hezimet olarak tarihe geçti Kaynak : Wikipedia |
|