![]() |
Heybeliada Sanatoryumu Düzen Bozuluyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Heybeliada Sanatoryumu Düzen BozuluyorDüzen bozuluyor Sağlık politikasında değişim 1980 yılına kadar devletin sağlık politikasına göre verem, devletin çözmesi gereken bir sorundu ve bu konudaki masraflar Sağlık Bakanlığı bütçesinden yapılırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1999 depremi 1999 yılına kadar eldeki imkanlarla yapılan bakımlarla hastane binaları ayakta tutulmaya çalışılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayındırlık Müdürlüğü'nün gönderdiği heyetin incelemeleri sonunda binanın hasar görmesine rağmen tehlike arz etmediğini bildirmesi üzerine hastalar gene hastanelere taşındı ![]() ![]() ![]() Sanatoryum kapanıyor Sarf edilen bu gayretler yeterli olamamış; uzun yıllar büyük hizmetler vermiş, büyük hekimler yetiştirmiş bu eğitim ve araştırma hastanesi ancak 4 yıl daha ayakta durabilmişti ![]() 2005 yılında, İstanbul Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Ağustos 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı'nın verdiği onayla Heybeliada Sanatoryumu Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadro ve tıbbi donanımı ile nakledilmesi kararı verildi ![]() Personel ve hastalarının bir kısmı Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi, hastaların diğer bir kısmı da taburcu edildi ![]() 100`ü doktor ve hemşire olmak üzere 250 personeli ve 660 yatak kapasitesi olan bu emektar hastane 30 Eylül 2005 tarihi itibariyle bir daha açılmamak üzere kapılarını kapattı ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|