Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, lisesi, samsun

Samsun Anadolu Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Samsun Anadolu Lisesi

Samsun Anadolu Lisesi

'

Slogan
Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır

Kuruluş
1955

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi

Müdür
Zeynel Özdemir

Eğitim dili
Türkçe

Yabancı diller
İngilizce

Almanca

Öğrenci sayısı
785

Resm sitesi
sal55com

Samsun Anadolu Lisesi, 8 Aralık 1955 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yurt çapında yabancı dille eğitim yapacak olan Maarif Bakanlığı Kolejleri'nin kurulması kararı doğrultusunda, Samsun Koleji adıyla kurulmuştur 1975'te Anadolu Lisesi adını alan Kolej, Samsun'un tek ve Türkiye'nin ilk 6 Anadolu Lisesindendir (Diğerleri: Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul/Kadıköy, İzmir ve Konya)
Samsun Koleji olarak eğitim ve öğretime başlayan Samsun Anadolu Lisesi 8 Aralık 1955 tarihinde, günümüzde yıkılmış olan, Eski Samsun Müzesi'nde Samsun Koleji adı ile 26 yatılı öğrencisiyle eğitim öğretime başlamıştır Önce eski Kız Sanat Enstitüsü, eski Merkez Ortaokulu binalarında öğretim hizmeti vermiştir
Samsun Koleji olarak ilk mezunlarını 1961-1962 öğretim yılında vermiştir 1964-1965 öğretim yılında ilk olarak 12 gündüzlü kız öğrenci okulda öğrenim görmek üzere alınmıştır 30 dönüm alana kurulan bugünkü okul binalarına 1971-1972 yılı eğitim öğretim döneminde taşınmıştır Türkiye'nin en yüksek yüzölçümüne sahip liselerinden biridirOkulun adı 1975 yılında Samsun Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com