Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düzce, eğitim

Düzce (İl) Eğitim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düzce (İl) Eğitim

Eğitim
İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İlde, 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında, 8 bağımsız anaokulu + 149 anasınıfı (206 derslik), 3'ü özel ve 4'ü pansiyonlu olmak üzere 194 ilköğretim okulu (1987 derslik özel okullar hariç), 3'ü özel 14'ü genel ve 12 â??i ise mesleki ve çok programlı olmak üzere toplam 34 ortaöğretim okulu (516 derslik özel okullar hariç) eğitim-öğretim faaliyeti sürdürmektedir 8 İlköğretim okulu, 1 ortaöğretim okulu (Düzce Lisesi) ikili eğitim vermektedir
Ana okulu+ana sınıfında derslik başına düşen öğrenci sayısı : 17 İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı : 22 (Türkiye ortalaması 37) Ortaöğretimde Derslik Başına Düşen Öğrenci sayısı: 25 (Türkiye ortalaması 31)'dir
Bu okullarda, 4046 anaokulu ve anasınıfı öğrencisi, 45857 ilköğretim okulu öğrencisi ile 6956'sı genel, 7098'i mesleki ve 295'ü ise özel lise öğrencisi olmak üzere toplam 14249 ortaöğretim öğrencisi eğitim öğretim görmektedir
Okul öncesi okullaşma oranı : % 38 İlköğretim okullaşma oranı : % 100 Ortaöğretim okullaşma oranı : % 85' dir
İl genelinde 101 anaokulu ve anasınıfı öğretmeni, 1089 sınıf öğretmeni, 1630 branş öğretmeni, 160 kadrosuz usta öğretici, 17 ilköğretim müfettişi ve 252 idari kadro ile hizmet vermektedir İlimizde norm kadro sayısı 3862 olup, halihazırda 2976 öğretmen görev yapmaktadır 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında 295 yerleşimden toplam 9208 öğrenci taşınarak eğitim-öğretim görmeleri sağlanmıştır
İlimizde Okur Yazar Oranı % 98 â??dir (Türkiye Ortalaması % 87)
Düzce Üniversitesi : 1 Mart 2006 tarihinde kabul edilen 5467 sayılı 15 İlde Yeni Üniversite Kurulması Hakkında Kanun ile Düzce ilinde Düzce Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmasına karar verilmiş olup, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı olarak idari ve akademik faaliyetlerine devam eden Tıp Fakültesi, Orman Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Düzce Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Akçakoca Turizm Meslek Yüksek Okulu ile Akçakoca Meslek Yüksek Okulu yeni kurulan Düzce Üniversitesi'nin çekirdeğini oluşturmuşlardır 5609 öğrencinin öğrenim gördüğü fakülte ve yüksek okullarda, 28 profesör, 23 doçent, 108 yardımcı doçent, 64 öğretim görevlisi, 253 araştırma görevlisi, 16 okutman, 5 uzman ve 402 idari personel görev yapmaktadır
Yükseköğretimdeki öğrencilerin barınmalarına yönelik hizmetler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak ilimizde teşkilatlanmış olan Düzce Avni Akyol Yurt Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir Düzce Avni Akyol Öğrenci Yurt Müdürlüğü merkezde ve Beçiyörükler Köyü'nde 3'er Blok olmak üzere 6 blok halinde öğrencilere barınma ve iaşe hizmetleri vermektedir Bütün binalarda kalorifer sistemiyle ısınma sağlanmaktadır İki bölgedeki yurtların da bahçesinde birer adet basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır İlimizdeki yüksek öğrenim öğrenci yurtlarımızda 704 kız, 966 erkek olmak üzere toplam 1670 öğrenci kapasitemiz mevcuttur
Düzce Fen Lisesi
Okulumuz Düzce Fen Lisesi olarak 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında beyciler mahallesindeki beyciler ilköğretim okulunun prefabrik binasında 24 x 2 = 48 kontenjanı ile eğitim-öğretimine başlamıştır
2003/2004 Eğitim ve öğretim yılında Şıralık köyündeki Cumhuriyet Anadolu Lisesinin pansiyon binasına taşınan okul 2005/2006 öğretim yılı sonuna kadar eğitim ve öğretimini bu binada sürdürmüştür2006/2007 Eğitim ve öğretim yılında 06/09/2006 tarih ve 14083 sayılı valilik onayı ile Karahacımusa mahallesinde bulunan kendi binasına taşınmış ve 24 x 3 = 72 kişilik kontenjanıyla öğretimine devam etmektedir Öğretim bloğu, pansiyon ve lojmanlar olarak yapılan inşaatlar teslim alınmış ve okul binamızda 2003/2004 ve 2005/2006 öğretim yıllarında Anadolu Öğretmen Lisesi eğitim ve öğretimini sürdürmüştür On Dairelik lojman binasının güçlendirilme işlemlerinin sonuna gelinmiş olup kullanıma hazır hale getirilmiştirDüzce Fen Lisesi ilk mezunlarını 2005/2006 yılında vermiş ve 52 öğrencimiz mezun olmuşturÖğretim bloğumuzda ise 12 derslik, 4 laboratuar(Fizik,Kimya,Biyoloji ve Bilgisayar), Teknoloji sınıfı, kütüphane, kantin,216 kişilik çok amaçlı salon ve idari kısımlar yer almaktadır

İl Emniyet Müdürlüğü
2007 yılı içerisinde il genelinde 1776 asayiş olayı meydana gelmiştir
İlimizde trafikte kayıtlı araç sayısı 56996'dır İl genelinde 2007 yılı içerisinde 3052 trafik kazası meydana gelmiş, 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir

İl Jandarma Komutanlığı
2007 yılı içerisinde il genelinde 1362 asayiş olayı meydana gelmiştir İl genelinde 2007 yılı içerisinde 792 trafik kazası meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com