Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografi, dinçel, savaş

Savaş Dinçel Biyografi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Savaş Dinçel Biyografi

Biyografi
01 Nisan 1942 günü, İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu İlkokulu Koca Ragıp Paşa İlkokulu'nda tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi'ne kaydoldu Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde başladı Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizmeye başladı Tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı 1980 askeri darbesi sonucu sıkıyönetim ilanı ile İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırıldı Daha sonra Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalıştı Bir süre Günaydın gazetesinde karikatüristlik yaptı Burada "Tonton" adlı karikatür bantlarını hazırladı Danıştayın onaması ile birlikte Şehir Tiyatroları'nda tekrar çalışmaya başladı İki tane karikatür sergisi açtı "Çizgilerle Nazım Hikmet" adlı çizgi roman bir kitap hazırladı Ziya Öztan'ın yönetmenliğini üstlendiği Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinde İsmet İnönü'yü canlandırmıştır Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, AST ve Münir Özkul ile birlikte çalışmıştır Kuruluşundan itibaren MSM - Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, kısa bir süre de Kadir Has Üniversitesi Konservatuvarı'nda sahne takbikatı dersi vermiştir
Savaş Dinçel, Sessiz Gemiler dizisinin çekimi sırasında rahatsızlanarak ciddi bir operasyon geçirdi Bu operasyon ile bağlantılı bir komplikasyon sonucu 20 Aralık 2007 tarihinde İstanbul'daki evinde iç kanama geçirdi ve aynı gün Memorial Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti
Savaş Dinçel, oğlu Barış Dinçel'in belirttiği üzre, aynı zamanda bankamatik şifresi olarak kullandığı 1402 sayılı sıkıyönetim yasasına dayanılarak 12 Eylül 1980 döneminde uzaklaştırıldığı dönem dışında Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı Bunun yanı sıra yan uğraş olarak çizim ve afiş işleriyle de ilgilendi

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com