Doktor İle Tokalaşan Adamın Başına Gelen İlginç Olay |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doktor İle Tokalaşan Adamın Başına Gelen İlginç OlayDoktor İle Tokalaşan Adamın Başına Gelen İlginç Olay Restoran sahibinin pratisyen hekimle 'yumuşakça' tokalaşması, doktorun ender rastlanan ölümcül beyin tümörünü tanıması sonucu hayatını kurtardıYeni tanışan iki insanın ilk defa olarak sıcak bir tokalaşmalarından başka özel bir durum değildi fakat bu Mark Gurrieri'nin hayatını kurtaracak bir mimikti Mark'ın eliyle tokalaşan el pratisyen hekim Dr Chris Britt'in eliydi Doktor Britt, tokalaşma sırasında ''etli ve yumuşak' bir duygu hissedince kafasında hemen mesleği gereği şüpheler uyandı Dr Britt, Gurrieri'nin yüz hatlarına baktığında şüphelerinin yersiz olmadığını anladı ve hemen harekete geçti Dr Britt, her bir milyonda üç kişiyi etkileyen, iyi huylu tümörün neden olduğu ölümcül hastalığın belirtilerini fark etmişti Gurrieri'nin kendi isteğiyle pratisyen hekimini ziyaret etmek istemesiyle gerçekleşen şanslı buluşma sonucunda Dr Britt onu bir uzmana yönlendirdi ve büyüyen tümör Gurrieri'den alındı Hayat kurtaran tokalaşma, arkadaşı Rob Thompson'ın Dr Britt'i Gurrieri'nin işlettiği İtalyan restoranına götürmesiyle gerçekleşti ''Onlara karşılamak için kapıya çıktığımda Rob, arkadaşı Chris'i restorana ilk defa getirmişti'' dedi Gurrieri ''Tokalaştık ve masaya geçtik Bana o an bir şey söylemedi ama oturdukları anda Rob'a dönüp 'kesinlikle onda akromegali var, bunun üstüne kariyerimi ortaya koyabilirim' dedi Rob bana doğrudan bir şekilde söylemedi İki gün sonra gelip bana durumu açıklarken gerçekten çok gergindi Hemen internete koştum be ''tümör'' ile alakalı her satırı okudum Bu kelime çok ürkütücüydü, özellikle eğer beyinde bulunuyorsa'' ''İnternetten konuyla ilgili alabildiğim her şeyin çıktısını aldım ve doğruca doktorun yanına gittim Gösterdiğim kâğıtlara bir göz attı ve emin olmadığını söyledi ve beni bir kan tahlili ve MR taramasına gönderdi Tüm testler akromegaliyi gösteriyordu'' Hipofizde büyüyen tümör, hormon salgılanmasını arttırıyor ve çocuklukta devliğe sebep oluyor Yetişkinlikte ise ellerde doku birikmesi ve kafatası büyümesi olarak etkisini gösteriyor Diğer belirtiler, körlük, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve böbrek ve kalp yetmezliği Eğer tedavi edilmezse ölüme yol açabiliyor 36 yaşındaki Guerrieri'nin, teşhis edilmeden 5 yıl önce bu hastalığa yakalandığına inanılıyor ''Hep büyük ellere sahiptim fakat son yıllarda daha da kalınlaştıklarını fark ettim Yüzümün de daha etli hale geldiğini fark ettim Geçen yıl mezunlar gününe gittiğimde herkesi tanıdım fakat kimse beni tanıyamadı ''Ayrıca sanki hormon kullanıyormuşum gibi kaslarımda bir gelişme vardı Birkaç yıldır görmediğim bir arkadaşımla golf oynamaya gittiğimde bana vücut geliştirme yapıp yapmadığımı sordu''Londra'daki Wellington Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta Guerrieri'nin tümörünün yüzde 92'sinin alındığı bildirildi Guerrieri, şuanda ilaç tedavisi görüyor ve durumunun kontrol altında tutulması için izlenmek zorunda Doktor Brit: ''Londra'da bir tıp öğrencisiyken bu durumda olan birkaç insan görmüştüm çünkü bulunduğum yer bu hastalığın tedavi merkeziydi Fakat belirtmeliyim ki bu hastalığa gerçekten çok ender rastlanıyor'' diyor Guerrieri de : '' Annem Chris'in benim koruyucu meleğim olduğuna inanıyor Sanırım ona hayatımı - ve restoranımda birkaç yemek borçluyum'' diye ekledi alıntı |
|