08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kehribar
k e h r i b a r
Günümüz Japonya'da bulunan Yokonagare'nin yüzyıllar öncesinde, birtakım ilginç olay meydana gelmiştir Üzerinden onca yıl geçmesine rağmen hala bu gizemli ve ilginç olaylar çözülememiştir
1-Osaka
Yokonagare büyük Osaka ağaçlarının arasında gizlenmiş küçük bir kasabaydı Genellikle kasabada sis olurdu Bu özelliklerinden dolayıda Yokonagare çoğu yabancı tarafında bulunması zor bir yerdi Evleri gelenekseldi, en fazla üç katlıydılar Evlerin boyutu büyük Osaka ağaçlarının arasından çok ufak kalıyordu Osaka ağaçları Yokonagare'nin sembolüydü Bu nedenle de ormancılar bu ağaçlara pek yanaşmazlardı Sık Osaka ağaçlarının devamını karışık orman getiriyordu Oraya kadar tehlike yoktu Ama hiçbir Yokonagareli oraya kadar gitmeye cesaret edemezdi
Yokonagareliler içten, samimi insanlardı Sıcakkanlıydılar ve azda olsa gelen yabancılara karşı çok iyi davranırlardı Yine sisli bir akşamda kasabaya bir yabancı geldi Görünüşünden zengin birisi olduğu anlaşılıyordu Sokaklardaki az ışık veren gaz lambalarından bile bu fark edilebiliyordu Yabancı kasabanın yönetim merkezine geldi Saatin çok geç olmasına rağmen birçok insanın onu görebilmek için dışarı çıkması bile çok şaşırtıcıydı At arabasının kapısı yavaşça açıldı Karanlığın içinden çok uzun boylu bir adam indi Elinde bastonu vardı, yürüme zorluğu çekmemesine rağmen kullanıyordu Yavaşça merkezin kapısına doğru yürümeye başladı Etrafta topuklarından çıkan ses dışında çıt çıkmıyordu Diğer canlılar bile onu izliyordu sanki Kapıda kasabanın yöneticisi vardı Bay Nakuro
Bay Nakuro:Merhaba efendim
Sesindeki titreklik yabancının dikkatini çekti
-Merhaba,acaba burada kalabileceğim bir yer var mı?
-Tabi efendim tabi,benimle gelin lütfen
Kalabalık aniden dağıldı, insanlar gizlice onu izliyordu
-Benim adım Fujimi efendim, Fujimi Nakuro sizinki nedir efendim?
-Lee
2 katlı geniş bir eve gelirler misafirlerini burada ağırlarlar Çok sayıda odası bulunan geniş ferah bir yer Fujimi, Lee yi en güzel odaya yerleştirir ve aralarında neredeyse hiç konuşma olmadan odayı terkeder Fujimi dışarı çıkarken yerde gözüne garip bir şey ilişir Yapışkan kahverengi tonlarında bir madde var yerde Fujimi biraz kafasını kaldırdığında bunun Lee ile gittiği, beraber adım attığı her yerde bu maddeden görür Endişelenmeye başlar ve Lee'nin odasına döner Yavaş adımlarla ilerler aklından ona söylemek kendine den malzeme çıkartmak için bir bahane düşünür ancak biraz ilerledikten sonra kapının açık olduğunu görür Eliyle kapıyı yavaşça ittirir ''Bay Lee'' diye seslenir ancak cevap vermez Korkusu sesinden anlaşılıyordur Banyodan ışık gelmektedir Fujimi banyoya doğru gider içeri girer ancak Lee orada da yoktur Küvetten dışarıdaki madden damlıyordur Fujimi küvete doğru yaklaşır ve küvet tamamen o madde ile doludur Daha yakından bakmak için eğilir İşaret parmağını maddeye daldırır  Ve işte o andan bir şey Fujimi'yi küvetin içine çeker kaçmaya çalıştıkça daha da içine batmaya başlar Vücudunun o maddeye batmış kısımlarını hareket ettiremez hale gelir En sonunda vücudunun tamamı kaplanır Fujimi boğularak ölür  
|
|
|