![]() |
Rızk İçin Vedduha Suresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rızk İçin Vedduha SuresiVedduha suresini hergün sabah namazından sonra 11 defa okuyan kimsenin rızkı bol ve maişeti geniş olur ![]() ![]() Bismillahirrahmanirrahim 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() Anlamı: 1-2: Habibim,senin nurunu nasıl bir ''duha''ya,yani parlak ve ihtişamlı bir kemale ulaştırmışsam; asırlar sonra beşeriyetin ''Leyl-i Seca'' yani derin bir gece karanlığı,şiddetli bir vahşet devresinde de mü'minlerin teminatı Ben'im! Onlara bir ilim güneşi vereceğimKur'an'ın İ'cazı,bütün ihtişamı ile zuhur edecektir'! 3:Rabbin sana ''veda''etmedi ve ümmetine çok düşkün olmandan gücenmediSana olan lütfu kesiksiz ve ebedidir! 4: Gelecek zamanlar,senin ve ümmetinin için daha mükemmel olacaktırİslam'ın istikbali aydınlıktır,geleceği,geçmişinden daha hayırlıdır! 5: E y Sevgili Peygamberim!Sen ümmetine harissin,sana bol bol ümmet vereceğim;onları tarihin her devrinde insanların en hayırlısı edeceğimSen ''-Razıyım''deyinceğe kadar 6: Seni ''emsalsiz''bir fıtrat ile yaratarak,''vacid''sırrım ile sonsuz manada zenginliklerine erdirmedim mi?Seni ''Mustafa''makamından ''Mahmudiyet'' makamına intikal ettirerek,Muhammed Mustafa (sav)hikmetine ulaştırmadım mı? 7-8: Senin nefsinde bütün ''hidayet''sırlarını cem ederek,manevi güzelliklerin tamamını sana vermedim mi?Seni ''yalnız''yarattım ve sonra sana insan,cin ve melek olarak,bütün kainatı ümmet eylemedim mi? 9-10: Habibim!Bana ümmetin için naz aleminde sitem etme;onları,senin dilediğin gibi nimelerime gark edeceğim! 11:Öyleyse,Rabbinin nimetlerini açıkla,bütün incelikleriyle ümmetine bildir''Duha''süresi ile ilan ettiğim taahhütlerii müjdele! alıntıdır |
![]() |
![]() |
|