Kimsenin Zarar Vermemesi İçin |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimsenin Zarar Vermemesi İçinEban?ın anlattığına göre Haccac bir defasında Enes bMalik?e kızdı ve kendisine; -Eğer halife Abdülmelik?in seninle ilgisi yazısı olmasaydı, sana şöyle şöyle yapardım? dedi Enes de ona, - O dediğini bana yapamazdın ? diye cevap verdi Haccas - Dediğimi yapmama ne engel olabilir? ? diye sorunca Enes Ona ; - Peygamberimizin bana öğretmiş olduğu ve her akşam ve sabah yaptığım birkaç dua ? diye cevap verdi Haccac Enes?e : O duaları bana da öğret? dedi Enes Haccasın bu isteğini reddetti Haccacın ısrar etmesine rağmen Enes onun isteğini yine geri çevirdi Fakat bu olayı anlatan Eban diyorki; Son hastalığı sırasında Enes?e o duaların ne olduğunu sordum Bana şeyle cevap verdi - Üç kere şu duaları oku : Bismillahi ala nefsi ve dini Bismillahi ala ehli ve mali ve veledi Bismillahi ala külli ma a?tani Rabbi Allah Allah Allahu Rabbi La uşriku bihi şey?en Allahu Ekber , Allahu Ekber, Allahu Ekberu ve e?azzu ve ecellü mimma ehafu ve ahzer Allahümme inni e?uzü bike min şerri nefsi ve min şerri şeytanın marid Ve min şerri külli cebbarin anid Feintevellev Fe gul hasbiyallahu la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul Arşıl Azim Azze caruke ve celle senauke vela ilahe gayruke? alıntıdır |
|