![]() |
Rabbim, Bana İstememeyi Nasip Et.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rabbim, Bana İstememeyi Nasip Et..Rabbim, Bana İstememeyi Nasip Et ![]() ![]() Kim düştü kuyuya, Yusûf mu, Yâkûb mu, Züleyhâ mı? Zindan kimin kaderi, Yusûf'un mu, Yâkûb'un mu yoksa Züleyhâ'nın mı? Yusûf, Yâkûb ve Züleyhâ yok aslında ![]() ![]() Siz, yazgınızda iffetli, çaba harcamayacaksınız eteğinizdeki çamuru akıtmaya ![]() ![]() ![]() Züleyhâ, gecesinin güzelliğini sererken Yusûf'un gözlerinin önüne, Yusûf da insandı ![]() ![]() «Rabbim, bana istememeyi isteyebilmeyi nasip et ![]() ![]() ![]() Her şeyin kalpte başlayıp kalpte bittiği mevsimde, her şeyin kalpteki rengine göre isim aldığı yerde Yusûf bu duâsındaydı ![]() «Rabbim, bana istememeyi isteyebilmeyi nasip et ![]() ![]() ![]() Değil mi ki ilk bakışta Züleyhâ, Yusûf'a ötelerden gelen bir ses, bir cennet çiçeği gibi, susuzluğunun farkında bile olmayan çöl toprağına inen bir yağmur defteri ![]() ![]() Şeytan; hayrı hayr, şerri şer göremeyeni, eşyanın hakikâtine inemeyeni, ilk bakışta mâverâ ile kandırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yusûf'un içinde işâretin gerçekleştirici gücü, Yusûf, içinde istememeyi isteyebileceği işareti gördü ![]() ![]() "Rabbim", dedi Yusûf, "Sen, bana, kendi isteğimin dışında şu iklimde ve şu odada bulunduğum şu anda, Züleyhâ'yı istememeyi isteyebilmeyi nasip et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Rabbim", diye, devam etti Yusûf duasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle dua edince Yusûf, ona Rabbinden bir işaret geldi ![]() ![]() Masun ve masum olan Yusûf bu duayı etmiş olabilme yürekliliğiyle peygamberdi ![]() ![]() Züleyhâ'nın gözlerinde Yusûf'un sûreti var Her şafak ağaran saçlarında Tel tel Yusûf'un aydınlığı Endâmıyla çıkınca avlulara Sarayda bir güzellik dolaşır Yusûf ise Züleyhâ'nın damarlarında Ay doğmaya utanır, bir bahar akşamında Ve çöllerin şaşkınlığı sorunca nedenini Der ki: Yusûf, bu gece Mısır sokaklarında Züleyhâ'nın elleri, Mısır'ın ihtişâmı İpekten urganlarla bağlanmış bilekleri Züleyhâ'nın ipleri Yusûf'un ellerinde Züleyhâ'nın kalbine siyah bir nokta düşer Ateşle sınanır Yusûf, denizler ortasında Suçlayan nedamette; masum, zindanda pişer Züleyhâ, merhametin limanına sığınır Kölesi, cezasını çeker masumiyetin Yusûf suçların en güzelidir, Züleyhâ tövbelerin Ey Züleyhâ kalbine Yusûf'u nakşeyleyen Bize “istememeyi isteyebilmeyi” öğret Ve bize de nasip et Yusûf'a verdiğinden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|